Gezond snackrecept: kiwikoekjes gedoopt in pure chocolade
17 oktober 2022
Deze volkoren kiwikoekjes gedoopt in pure chocolade zijn het ultieme snackmoment: superlekker met de verrassende smaak van frisse kiwi.
Ingrediënten
Voor 12 koekjes
- 4 Zespri Green kiwi
- 100 g pure chocolade
- 140 g volkorenmeel (+ extra om te bestuiven)
- ½ tl bakpoeder
- 75 g koude boter
- 20 g rietsuiker
- 1 mespunt zout
- 30 ml koud water
- 1 el agavesiroop
- 1 tl vanille-extract
- 1 el melk (om de koekjes te bestrijken)
Lees ook: ‘Dít zijn absolute vitamine C bommetjes‘
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 160 graden. Meng het meel met de suiker, het bakpoeder en het zout. Snijd de boter in blokjes en roer dit door het mengsel tot er kruimels ontstaan. Dit kan ook in de keukenmachine.
- Voeg nu het water toe, het vanille-extract en de agavesiroop en kneed tot het een zacht deeg wordt. Bestuif met wat meel en verpak het in folie. Laat dit nu 30 minuten rusten in de koelkast om stevig te worden.
- Bestuif het aanrecht met meel, rol het deeg uit tot ongeveer 1-1,5 cm dikte en steek ronde koekjes uit, ongeveer het formaat van een plakje kiwi.
- Gebruik de melk om de koekjes te bestrijken en bak ze op een bakplaat 18-20 minuten in de oven.
- Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie en snijd de kiwi in plakjes van ongeveer 1-1,5 cm dik.
- Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld, kan je beginnen met stapelen. Koekje – kiwiplakje – koekje. Dip dit nu voor de helft in pure chocolade en leg op een bakpapiertje zodat de chocolade kan uitharden. Eet smakelijk!
Recept en beeld: Zespri
Tip van de redactie
Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.
TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS
BEELD GETTYIMAGES