Ei Koken Ei koken in de waterkoker Kun je een ei koken in de magnetron

Kun je een ei koken in de waterkoker of magnetron?

Als het gaat om het koken van een ei, dan zijn de waterkoker en magnetron onverwachte, maar intrigerende keukenhulpen. Hoe doe je dat? En laten we de voor- en nadelen van deze methodes eens nader bekijken.

Ei koken in de waterkoker?

Wil je snel en simpel een ei koken? Gebruik je waterkoker! Het is echt mogelijk. Hier volgt hoe je dat doet: vul de waterkoker met voldoende water zodat de eieren volledig onder water staan. Zet de waterkoker aan en wacht tot het water kookt. Voor een zachtgekookt eitje, laat je de eieren na het koken nog zo’n 5 tot 7 minuten in het water. Liever een hardgekookt ei? Dan hou je ze 12 tot 15 minuten in het hete water.

Het grote voordeel van deze methode is dat het zuinig is met energie en je niet voortdurend hoeft te letten op een pruttelende pan op het vuur. Maar let op, er is ook een nadeel: als het ei breekt dan kan dat schade veroorzaken aan je waterkoker. Dus, het is eenvoudig, zuinig en handig, maar wees voorzichtig!

Kun je een ei koken in de magnetron?

Jazeker, dat kan! Doe het ei in een magnetronbestendige kom. Let op: prik een gaatje in de bolle kant van het ei met een eierprikker, zo wordt de kans op barstjes kleiner. Dek de kom af met magnetronfolie of de deksel met stoomklep van een magnetronbakje. Voor een zacht eitje, zet je de magnetron ongeveer 1 minuut aan op het laagste vermogen. Houd je meer van een hardgekookt ei? Dan laat je het ongeveer 2 minuten langer garen.

Voordeel: Je ei is snel klaar en je hebt er bijna geen omkijken naar. Nadeel? Soms komt het resultaat niet helemaal overeen met je verwachtingen en er is een kleine kans dat het ei je magnetron wil verkennen buiten de kom. Kortom, een snelle en makkelijke manier om je ei te koken, zolang je maar een beetje oplet.

ei koken Hoe lang moet een ei in de eierkoker? Hoe lang moet je een ei koken in een pannetje?

Hoe lang moet een ei in de eierkoker?

Er is ook nog een derde manier die afwijkt van een ei koken in een pannetje: de eierkoker. Afhankelijk van het model en je voorkeur voor de hardheid van het ei, varieert de tijd van 6 tot 12 minuten. Ook voor deze methode geldt: je hebt er nauwelijks omkijken naar. Bovendien kun je precies instellen hoe je je ei wilt hebben.

Hoe lang moet je een ei koken in een pannetje?

De vierde manier is de ouderwetse manier. Gewoon koken in het pannetje. Maar hoe lang doe je dat? Voor een zachtgekookt ei, kook je het 4 tot 5 minuten; voor een hardgekookt ei, 7 minuten.

Hoe laat je een ei schrikken?

Lees ook: Liever geen brood? Dít zijn 6 goede broodvervangers

Hoe laat je een ei schrikken?

Net gekookt? Laat je ei even schrikken in koud water, zo’n minuut of vijf. Dit stopt niet alleen het koken, maar zorgt er ook voor dat je het ei veel makkelijker kunt pellen. Handig en snel voor een perfect gepeld eitje!

Experimenteer en ontdek jouw ideale bereiding. Zo kan jij straks jouw perfecte ei koken.

Tip van Santé

Met het praktische Goliving eierrek bewaar je jouw eieren vanaf nu op een vaste plek in de keuken. Met de stevige voet en draaibare ontwerp heb je de eieren altijd binnen handbereik. Het zwarte design ziet er bovendien erg gelikt uit. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

Lees ook: 7 indrukwekkende gezondheidsvoordelen van broccoli

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker