salade

Easy peasy: watermeloensalade met feta

Met dit warme weer heb jij helemaal geen zin om je uit te sloven voor het avondeten. En dat hoeft ook helemaal niet! Met deze gemakkelijke, lekkere én gezonde salade met watermeloen staat jouw zomermaaltje binnen een paar minuten op tafel.

Met dit warme weer heb je wel iets anders aan je hoofd dan een tig-gangen-maaltijd op tafel toveren. Pak het makkelijk én gezond aan met de salade die jou de zomer door helpt: watermeloen met feta.

Lees ook: ‘10 simpele en verrassende ijstheerecepten

Sla je slag

Kies eerst een lekkere sla. Ga voor rucola als het van jou wel wat scherper mag, (rauwe) babyspinazie voor zacht groen en mild van smaak of ijsbergsla als je meer van de crunch bent. Of doe eens gek en vervang de sla voor komkommer. Net zo groen, net zo gezond.

Meloen moet je doen

Een hele watermeloen in huis halen – hallo, fietstassen! – én snijden betekent meteen dat je je dagelijkse work-out kunt afvinken, maar gelukkig kun je bij veel supers of de groenteboer ook een half exemplaar of losse parten scoren. Snijd de meloen in hapklare stukjes en vooruit, tussendoor een blokje snoepen mag. Omdat het zo warm is.

Feta-fiësta

Eet je alleen, dan heb je niet veel meer dan 70 gram fetakaas nodig. Geen fan van feta? Je kunt ‘m vervangen door ricotta of geitenkaas. En voor de vegans onder ons is er zelfs een volledig plantaardig ‘kaasje’ op de markt. Mik je blokjes met de watermeloenstukjes in de sla en ga aan de hussel.

Finishing touch

Om de smaken beter uit te laten komen en wat ‘ooee, nice!’ toe te voegen aan het geheel, kun je een takje verse munt fijnhakken en verdelen over de salade. Of je sprenkelt wat van je favoriete azijn in the mix. Kies vooral wat je zelf lekker vindt, je hebt nog een hele zomer voor je liggen om deze topper van een salade te perfectioneren!