Groenten Seizoen 2100x1440

Deze drie seizoensgroenten zijn de komende tijd op hun best

Ook zo’n zin om het voorjaar op tafel te zetten? Deze seizoensgroenten zijn de komende maanden op hun best.

Radijs

Het knapperige radijsje is een typische lente- en zomergroente die te krijgen is van maart tot oktober. Met een pittige, frisse smaak en donkerpaarse kleur, doet de radijs het goed in salades en als garnering. Je kunt ze met of zonder blad kopen en ongeveer een week bewaren. Dat doe je het best door ze onder gedompeld in water in de koelkast te zetten. Haal hierbij het blad eraf, want naar maten je radijs langer bewaart, gaan alle voedingsstoffen in het blad zitten en wordt de knol ‘voos’ (sponzig).

Witte (en groene) asperges

Veel aspergeliefhebbers kijken uit naar het begin van het voorjaar, omdat dan ‘het witte goud’ weer te koop is. Deze bijnaam krijgt de groente doordat de eerste asperges nogal duur zijn, en omdat de witte stengels zich als ‘goud’ blootleggen in de aarde. Nederland is het vijfde aspergeland in de wereld en de aspergeteelt vind je hier vooral in Brabant en Limburg. Witte asperges eet je traditioneel gekookt met ham, ei en hollandaisesaus, maar eigenlijk kun je er van alles mee.

Rabarber

Rabarber is van april tot en met juli op z’n lekkers, want dan komt de groente uit de volle grond in Nederland. Hoe smaller en steviger de stelen hoe lekkerder de rabarber. Omdat rabarber een zure smaak heeft, is de groente lekker in desserts of compotes en in combinatie met fruit. Je kunt de stengels afgedekt ongeveer drie dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook, maar dan moet je ze van tevoren blancheren van tevoren en in ijswater afkoelen.

Tip van de redactie

Philips Viva HR1855/70 – Sapcentrifuge
Sapcentrifuge Ad
Bestel hier