Recept: witte aspergesalade met krieltjes, radijs, zeekraal en een frisse yoghurt-bieslookdressing
De ideale avondmaaltijd op een warme lentedag is natuurlijk een frisse salade! Deze salade is goed vullend door de krieltjes en lekker fris door de zelfgemaakte yoghurt-bieslooksalade. En omdat het nu de perfecte tijd voor asperges is, mag deze groente natuurlijk niet ontbreken!
Ingrediënten
- 500 g roodschillige aardappeltjes
- 200 g witte asperges
- 200 g radijs
- 100 g zeekraal
- 50 g Flora Plant ongezouten
- 8 el plantaardige yoghurt
- 2 el extra vierge olijfolie
- 5 g bieslook
- ½ citroen, alleen het sap
- zout en peper
Lees ook: ‘Recept: flammkuchen met witte asperges‘
Bereidingswijze
- Snijd de radijs in plakjes en spoel de zeekraal af onder koud stromend water.
- Schil en snijd de harde onderkant van de witte asperges en halveer eventueel dikke asperges in de lengte. Snijd de asperges in stukken van 3-4 cm en kook deze in 8-10 minuten gaar in ruim kokend water met een mespunt zout. Haal de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en zet apart.
- Snijd de krieltjes in plakjes van 5 mm dikte en kook ze in de pan waarin je eerder de asperges gekookt hebt in 10 minuten gaar. Haal de krieltjes uit de pan en laat uitlekken.
- Verhit een ruime koekenpan en smelt hierin Flora Plant, voeg de gekookte krieltjes toe en bak de aardappeltjes in 10 minuten goudbruin. Voeg de zeekraal toe en roerbak 3-4 minuten mee. Zet het vuur uit en laat de krieltjes en zeekraal afkoelen.
- Snijd ondertussen de bieslook fijn, voeg hier de plantaardige yoghurt, het citroensap en extra vierge olijfolie aan toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de gebakken krieltjes, zeekraal, witte asperges en plakjes radijs in een kom en voeg hier de yoghurt-bieslookdressing aan toe.
Recept en beeld: Flora Plant
Tip van de redactie
Philips Airfryer, best getest in 2022
