Aspergesalade

Recept: witte aspergesalade met krieltjes, radijs, zeekraal en een frisse yoghurt-bieslookdressing

De ideale avondmaaltijd op een warme lentedag is natuurlijk een frisse salade! Deze salade is goed vullend door de krieltjes en lekker fris door de zelfgemaakte yoghurt-bieslooksalade. En omdat het nu de perfecte tijd voor asperges is, mag deze groente natuurlijk niet ontbreken!

Ingrediënten

  • 500 g roodschillige aardappeltjes
  • 200 g witte asperges
  • 200 g radijs
  • 100 g zeekraal
  • 50 g Flora Plant ongezouten
  • 8 el plantaardige yoghurt
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 5 g bieslook
  • ½ citroen, alleen het sap
  • zout en peper

Lees ook:Recept: flammkuchen met witte asperges

Bereidingswijze

  • Snijd de radijs in plakjes en spoel de zeekraal af onder koud stromend water.
  • Schil en snijd de harde onderkant van de witte asperges en halveer eventueel dikke asperges in de lengte. Snijd de asperges in stukken van 3-4 cm en kook deze in 8-10 minuten gaar in ruim kokend water met een mespunt zout. Haal de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en zet apart.
  • Snijd de krieltjes in plakjes van 5 mm dikte en kook ze in de pan waarin je eerder de asperges gekookt hebt in 10 minuten gaar. Haal de krieltjes uit de pan en laat uitlekken.
  • Verhit een ruime koekenpan en smelt hierin Flora Plant, voeg de gekookte krieltjes toe en bak de aardappeltjes in 10 minuten goudbruin. Voeg de zeekraal toe en roerbak 3-4 minuten mee. Zet het vuur uit en laat de krieltjes en zeekraal afkoelen.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn, voeg hier de plantaardige yoghurt, het citroensap en extra vierge olijfolie aan toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de gebakken krieltjes, zeekraal, witte asperges en plakjes radijs in een kom en voeg hier de yoghurt-bieslookdressing aan toe.

Recept en beeld: Flora Plant

Gerelateerde artikelen