beyond meat burger

De plant-based burger van Beyond Meat smaakt en ziet eruit als een traditionele hamburger

En vanaf vandaag zijn de burgers van Beyond Meat ook in Nederland te koop!

Beyond Meat is wereldwijd een fenomeen als het gaat om plantaardige vlees producten. Maar vanaf vandaag introduceert het Amerikaanse merk hun burger ook eindelijk in de Nederlandse supermarkt.
Wij mochten de burger afgelopen vrijdag al even proeven. En eerlijk is eerlijk, als we niet hadden geweten dat de burger vegetarisch was, hadden we het ook niet geproefd. 

Eiwitten, vetten, mineralen en water

Beyond Meat maakt hun product vanuit de gedachten dat alle voedingswaarde van vlees; eiwitten, vetten, mineralen en water, ook terug te vinden zijn in de natuur. Erwten leveren de eiwitten, bieten zorgen voor de vlezige rode tint en kokosolie en aardappelzetmeel zorgen voor een sappigheid en bite. Omdat alle voedingswaarde terugkomen zou je de plantaardige burger van Beyond Meat  in principe ook vlees kunnen noemen, alleen dan niet van een dier.  Omdat het zo erg op vlees lijkt wordt de Beyond Burger dan ook verkocht in het vleesschap van supermarkten over de hele wereld.

Meer eiwitten

Een Beyond Burger bevat meer eiwitten dan een traditionele hamburger, minder vetten, geen GGO’s, soja of gluten. Voor de productie van een Beyond Burger is 99% minder water nodig, 93% minder land en bijna de helft van de energie die een traditionele hamburger nodig heeft. Ook wordt er 90% minder CO2 uitgestoten tijdens de productie.

Beyond Meat

Beyond Meat werd in 2009 opgericht met als missie om plant-based vlees te ontwikkelen. Door over te schakelen van dierlijk naar plantaardig vlees, creëert Beyond Meat een duurzame oplossing voor vier toenemende problemen die aan de veeteelt worden toegeschreven: nadelen voor gezondheid, klimaatverandering, natuurlijke grondstoffen en dierenwelzijn.

Lees ook: Is de benaming vegaburger misleiden? Het Europees Parlement wil een verbod

Waar kan ik Beyond Meat kopen?

Klaar voor de toekomst van eiwitten? Vanaf vandaag ligt de plantaardige burger van Beyond Meat in de vleesschappen van Albert Heijn.

Beeld: Beyond Meat