Bietenravioli

Wat eten we vandaag? Bieten ravioli met appel-walnotenvulling

Gooi jij het sap altijd weg als je bieten koopt? Dat hoeft vanaf nu niet meer. In dit heerlijke gerecht gebruik je de bietensap om kleur te geven aan de ravioli. Lenna Omrani van The Every Dag Vegan heeft voor dit recept een vulling van appel en walnoten gebruikt, maar lijkt iets anders jou lekker? Experimenteer daar dan vooral mee.

Bieten ravioli – recept

Bietenravioli

Lees ook: recept om zelf pasta te maken

Dit recept is voor 4 porties

Bereidingstijd

50 minuten

Kooktijd

5 minuten 

Tools

Keukenmachine, deegroller, grote pan.

Lees ook: welke noten zijn het gezondst?

Ingrediënten

Voor de ravioli: 

250 g (harde) tarwebloem 

snufje zout 

115 ml bietensap 

optioneel: pistachenoten 

Voor de vulling: 

300 g tofu, in blokjes 

100 g appel, in blokjes 

75 g walnoten 

10 blaadjes verse basilicum 

peper en zout

Every Day Vegan Budget Friendly lenna omrani
Every Day Vegan Budget Friendly

Bereiding

  1. Mix de tarwebloem, het zout en de bietensap in een grote kom. Roer alles door elkaar met een lepel en kneed minimaal 10 minuten met je handen tot stevig deeg. 
  2. Maak een grote bal van het deeg en wikkel ‘m in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. 
  3. Maak ondertussen de vulling. Doe de tofu, appel, walnoten, het basilicum en peper en zout in een keukenmachine en blend tot kleine stukjes. Maal de vulling niet helemaal fijn, anders wordt het te vochtig. 
  4. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem over je schone werkblad en rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 2 mm dik worden. 
  5. Steek kleine rondjes uit het deeg met een glas en bevochtig de randen van het deeg met wat water. 
  6. Leg wat van de vulling in het midden van de rondjes en vouw ze daarna dubbel. Druk met een vork de randen aan zodat de vulling blijft zitten tijdens het koken. Herhaal dit tot al het deeg en beslag op is. 
  7. Breng water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe. Kook de ravioli 4 tot 5 minuten. 
  8. Giet de ravioli af. Verdeel ze over de borden en besprenkel ze met wat olijfolie. Garneer met pistachenoten en/of verse basilicum en serveer de ravioli met een salade.

Inspiratie nodig voor gezond tussendoortje en vegan eten? Every Day Vegan van Lenna Omrani (Kosmos Uitgevers, ISBN: 9789021581309).

Lennaomranikosmos
Bestel hier

Tip van de redactie

Springlane Kaia food processor
Food Processor Ad
Bestel hier