Vrouw Gebruikt Slowjuicer

Waarom zweren experts bij een slowjuicer?

Gezonde sappen en smoothies zijn razend populair. Heb jij je ooit afgevraagd wat een slowjuicer zo bijzonder maakt? Ontdek waarom deze revolutionaire sapmachine de favoriet is van experts.

Wat is een slowjuicer?

Een slowjuicer, ook wel bekend als een twingear juicer, gebruikt twee tandwielen om jouw favoriete ingrediënten te vermalen en te persen. Dit zorgt voor een langzame, maar efficiënte extractie van sap, waarbij alle belangrijke voedingsstoffen en enzymen behouden blijven.

Wat zijn de grootste voordelen van een slowjuicer?

Benieuwd waarom een slowjuicer zo’n geweldige keuze? Hier zijn de grootste voordelen op een rijtje:

  • Hoge sapkwaliteit: Deze juicer produceert sap van de hoogste kwaliteit.
  • Lage snelheid: Minder warmte betekent dat alle voedingsstoffen en enzymen optimaal behouden blijven.
  • Effectief voor bladgroenten en tarwegras: Perfect voor het persen van zelfs de moeilijkste ingrediënten, zoals bladgroenten en tarwegras.

Waarom experts bij deze juicer zweren?

Vraag je je af waarom experts zo dol zijn op de slowjuicer? Het draait om meer dan alleen sapkwaliteit. De langzame persing zorgt voor minder oxidatie, wat betekent dat je sap langer vers blijft en zijn voedingswaarde behoudt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gezondheidsbewuste sapdrinkers.

Bovendien is de slowjuicer bijzonder efficiënt. Hij haalt meer sap uit je ingrediënten dan andere soorten juicers, waardoor je meer waar voor je geld krijgt. Ook levert hij niet alleen meer sap, maar ook sap van betere kwaliteit, wat jouw gezondheid ten goede komt.

Smoothies Gezond slowjuicer

Lees ook: Top 10 gezondste fruit ter wereld

Wat kan allemaal in de slowjuicer?

Benieuwd wat je allemaal in een slowjuicer kunt stoppen? Deze juicer is super veelzijdig! Je kunt er bijna alle soorten groenten en fruit mee verwerken. Denk aan harde wortels en knollen, maar ook aan zachte bladgroenten. Wil je notenmelk maken? Geen probleem, ook dat kan hij aan. Dit maakt de twingear juicer een echte favoriet onder sapliefhebbers.

3 best beoordeelde slowjuicers

1. AMZCHEF sapcentrifuge

De AMZCHEF Slowjuicer is super veelzijdig. Naast het maken van sap, kun je hem gebruiken als vleesmolen, snijmachine en worstvuller. Hij haalt veel sap uit je ingrediënten en zorgt voor heerlijk, pulpvrij sap.

2. Groente en fruit juicer

De Slowjuicer Max is perfect voor wie het meeste uit zijn fruit en groenten wil halen. Hij perst tot 98% van het sap eruit, behoudt alle vitaminen en voedingsstoffen, en is makkelijk schoon te maken. Bovendien kun je er ook sorbet en frozen yoghurt mee maken. 

3. Sapcentrifuge Viva Collection

De Philips Slowjuicer is een must-have voor elke keuken. Met zijn XL-vultrechter hoef je fruit en groenten niet te snijden. Hij is in 90 seconden schoon te maken en heeft vaatwasmachinebestendige onderdelen. Voor extra inspiratie biedt de gratis recepten-app heerlijke sapideeën.

Lees ook: 3 gezonde smoothies voor je ontbijt

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

VandenBerg
Philips