Gezonde Smoothies

3 gezonde smoothies voor je ontbijt

Snel een gemakkelijk en gezond ontbijt? Probeer deze gezonde smoothies. Ook fijn om mee te nemen in een thermosfles.

Je dag eens anders beginnen dan met een boterham met kaas of een simpel bakje yoghurt? Meng allerlei ingrediënten tot deze gezonde smoothies. Elke dag een feestelijk (en makkelijk) ontbijt.

Een groente smoothie

Dol op groentes? Of nog groentes over van je avondmaaltijd? Verwerk ze dan in een smoothie. Spinazie, avocado, biet of wortels zijn bijvoorbeeld heel lekker in je smoothie. En ze geven je ontbijt meteen een vrolijk kleurtje. Probeer ons recept voor een groene power smoothie.

Een zomerse smoothie

Geef je smoothie een beetje kleur, door heerlijk zomers fruit toe te voegen. Ananas, aardbeien of frambozen bijvoorbeeld. Nog leuker: zet een aardbeien- of frambozenstruik in je tuin of op je balkon en voeg ze toe aan je smoothie. Dat smaakt nóg lekkerder. Probeer bijvoorbeeld deze smoothie met kiwi, ananas en kokossnippers.

Lees ook: Zo blend je een perfecte smoothie

Smoothie met vezels

Natuurlijk zit er in fruit en groente al lekker veel vezels. Maar wil je nou nog meer toevoegen? Strooi dan wat havermout of chipzaad in je blender. Dat zorgt ook meteen voor een vullend gevoel. Tip: voeg er niet teveel aan toe: je smoothie zal er dikker van worden, en dat drinkt natuurlijk niet erg lekker.

Gezonde Smoothies 2

Smoothiebowl

Eet je liever je ontbijt uit een kommetje? Dan is de smoothiebowl iets voor jou. Het is meestal net wat dikker dan een smoothie die je kunt drinken én je kunt het vol leggen met heel veel lekkere ingrediënten. Belangrijk daarvoor is om een romige textuur te creëren. Daarmee zorg je ervoor dat de toppings niet meteen naar je bodem zakken. Nog meer tips voor de perfecte smoothiebowl vind je in dit artikel.

Tip van de redactie:

De Toetjesbijbel van Heel Holland Bakt-winnaar Rutger van den Broek won de publieksprijs van 2023. Met ruim driehonderd is dit boek een echt naslagwerk voor toetjes-smulpapen. Van desserts met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding en van Franse klassiekers tot toetjes van over de hele wereld. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD UNSPLASH

Rutger van den Broek