makkelijke-tips-smoothiebowl

6 simpele stappen voor de beste smoothiebowl

Word jij altijd heel hongerig van al die heerlijke en prachtige smoothiebowls die je op social media voorbij ziet komen? No worries – die kun je nu ook zelf maken! Met deze 6 simpele stappen maak jij in een handomdraai de beste smoothiebowl. Ga jij het proberen?

Lees ook: ‘5 valkuilen waar je op moet letten als je smoothies maakt

1. Blend je basis in de goede volgorde

Van acai en aardbei tot matcha, mango en nog veel meer, er is altijd wel een smoothiesmaak waar jij voor zwicht. Het trucje voor het maken van een gladde smoothiebowl zit hem in het blenden in de juiste volgorde. Eerst doe je je vloeibare ingrediënten erin (melk, kokoswater en water), daarna zachte ingrediënten (yoghurt, groenten, avocado, vers fruit, notenboter) en als laatste de harde ingrediënten (bevroren fruit en ijs). Zo kan je blender je ingrediënten het best verwerken en krijg je een super gladde smoothiebowl!

2. Vergeet het niet romig te maken

Het wordt lastig om je smoothiebowl glad te krijgen als je niet met de juiste ingredienten werkt. Voeg daarom een halve (bevroren) banaan of een verse avocado toe aan je smoothie om hem een romige textuur te geven en de structuur die je nodig hebt om je toppings te kunnen dragen. Anders zakken die direct naar de bodem als je ze over je bowl heen sprenkelt.

3. Gebruik geen vruchtensap

Vruchtensap zorgt voor een heleboel onnodige suikers en heeft weinig voedingswaarde. Kies daarom altijd voor (plantaardige) melk – amandelmelk, havermelk en sojamelk smaken heerlijk in een smoothie – of kokoswater als vloeibare component van je smoothiebowl.

4. Vergeet de groenten niet

Wist je dat groenten ook heel lekker zijn in een smoothiebowl? Geloof ons, wanneer je spinazie of boerenkool in je smoothie verwerkt smaakt hij echt niet naar groenten of salade. Wel zorgen de groenten ervoor dat je smoothiebowl bomvol eiwitten en vezels zit, waardoor je langer een vol gevoel houdt na het eten.

5. Gebruik een wijde kom

Heb je je basis gemaakt? Giet de smoothie dan in een kom die open, wijd en relatief ondiep is. Hierdoor heb je meer ruimte voor toppings en kan je voorkomen dat de zwaardere toppings naar de bodem zinken. En ja, je smoothiebowl wordt er ook een stuk Instagramwaardiger door.

6. Denk na over je toppings

Om te voorkomen dat je toppings wegzakken in je smoothiebowl is het slim om ze in de juiste volgorde in je smoothiebowl te doen. Begin met de lichte toppings, zoals matchapoeder, chia- of lijnzaad, amandelschaafsel, quinoa, chocoladeschaafsel of kokosschaafsel. Eindig met de zwaardere toppings, zoals schijfjes banaan, kiwi of mango, granola, amandelboter of gedroogd fruit. Zorg dat je een balans vindt tussen zoete en nootachtige smaken en verschillende texturen, zoals crunchy en romig voor de beste smoothiebowl!

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Tefal Perfectmix BL811D Blender
Tefal Perfectmix Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen