Mango

6 geweldige gezondheidsvoordelen van mango’s

Mango’s zijn niet alleen heerlijk, maar ze zitten ook boordevol voedingsstoffen die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Hier zijn zes redenen waarom mango’s zo waanzinnig gezond zijn.

Wist je dat een mango maar liefst 50% van jouw dagelijkse behoefte aan vitamine C bevat? Daarnaast bevat een mango ook veel vitamine A. Vitamine A helpt je lichaam om infecties te bestrijden en werkt ontstekingsremmend. en dat is nog maar een van de vele gezondheidsvoordelen van dit superfruit.

Dit is waarom mango gezond is

  1. Rijk aan voedingsstoffen: Mango’s zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine A, vitamine E, vitamine K, verschillende B-vitaminen, vezels, calcium, magnesium en kalium. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor een gezond immuunsysteem, een goede spijsvertering, gezonde botten en meer.
  2. Bron van antioxidanten: Mango’s bevatten antioxidanten zoals vitamine C, carotenoïden en polyfenolen, die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Vrije radicalen kunnen celbeschadiging veroorzaken en worden geassocieerd met verschillende ziekten, waaronder kanker en hartziekten.
  3. Bevordert een gezonde huid: Dankzij hun hoge gehalte aan vitamine A en vitamine C kunnen mango’s helpen bij het bevorderen van een gezonde huid. Vitamine A is essentieel voor de productie van collageen, terwijl vitamine C helpt bij het bestrijden van vrije radicalen en het bevorderen van een stralende huid.
  4. Verbetering van de spijsvertering: Mango’s zijn een uitstekende bron van voedingsvezels, die essentieel zijn voor een gezonde spijsvertering. Vezels helpen bij het bevorderen van een regelmatige stoelgang, voorkomen constipatie en ondersteunen een gezonde darmflora.
  5. Verlaagt het risico op chronische ziekten: Het regelmatig consumeren van mango’s kan het risico op bepaalde chronische ziekten helpen verminderen. Het hoge gehalte aan antioxidanten en vezels kan bescherming bieden tegen ziekten zoals obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten.
  6. Verbetert de gezondheid van de ogen: Mango’s bevatten luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die belangrijk zijn voor de gezondheid van de ogen. Ze helpen bij het beschermen van de ogen tegen schade door UV-stralen en kunnen het risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie verminderen.

Wraps met vis en mango salsa

Lees ook: 10 gouden tips om jonger te lijken

Tip van de redactie

Ontdek in Van IJs tot Vuur de boeiende wereld van ijsbaden. Deze gids beantwoordt al je vragen, van beginners tot ervaren ijsbadfanaten. Leer over de impact op lichaam, geest en ziel, veiligheid, ademhalingstechnieken en meer. Klaar voor een transformerende reis? Voor meer informatie klik op onderstaande button.


TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES