sandwich-maken-tips

5 tips voor het maken van de perfecte sandwich

Ben jij een echte liefhebber van sandwiches? Dan wil je dit artikel zeker lezen! Met deze handige tips kan je de perfecte sandwich leren maken. En het mooiste? Het is simpeler dan je zou denken!

Lees ook: ‘Welke broodsoort is het best voor je?

1. Gebruik beter brood

Wanneer je een sandwich maakt bestaat deze meestal voornamelijk uit brood. Het is daarom onwijs belangrijk dat je een goede broodsoort uitkiest om je sandwich mee te maken. Door te investeren in een wat luxer brood – of er zelf eentje te bakken – en hem te snijden vlak voordat je je sandwich klaarmaakt, profiteer je zelf meer van de smaak en de versheid van het brood dan wanneer je een brood van lage kwaliteit gebruikt. Hou het brood uit de koelkast/vriezer en goed afgesloten verpakt om de smaak en de bite zo lang mogelijk te kunnen bewaren.

2. Gebruik ingrediënten met een zuurtje

Vaak onderschatten we de kracht van een zuurder ingrediënt gebruiken voor op onze broodjes. Maar denk eens aan augurk op een cheeseburger, hoe lekker is de bite van de augurk in combinatie met de kaas? Een sandwich kan een echte boost krijgen van een zuurder ingrediënt, zeker als je jouw broodje hebt belegd met vette ingrediënten of vlees. Denk bijvoorbeeld aan augurken of andere gepekelde foods, zoals rode uien, bloemkool of zelfs een sprenkeltje azijn.

3. Kies voor contrasterende texturen

Sommige sandwiches zijn het lekkerst als ze zacht zijn, zoals bij een broodje pulled pork, maar de meeste broodjes smaken het beste als ze ingrediënten met verschillende texturen bevatten. Denk bijvoorbeeld aan combinaties van knapperig en zacht of gesmolten en geroosterd. Zo kunnen ingrediënten als uienringen of zaadjes een knapperig effect hebben. Ook kan je het brood los van de toppings roosteren om een crispy effect te krijgen of kiezen voor crunchy groenten zoals wortels of knapperige sla. Combineer ze met zachte kaas of crèmige aioli om die perfecte combinatie te maken – genieten!

4. Ga voor producten uit een pot

Als het gaat om het opbouwen van een sandwich kunnen producten uit potten echte lifesavers zijn. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde pepers, zongedroogde tomaten, olijven of artisjokken, maar ook sauzen als sambal, chutney of pesto. Zo kan je zonder al te veel werk of moeite een extra dimensie aan je sandwich toevoegen. Zorg dus dat je in je voorraadkast altijd een diversiteit aan producten hebt staan waar je in een handomdraai een lekkere sandwich mee kan maken.

5. Wees creatief met toppings

Als er iets fijn is aan sandwiches maken is dat je er super creatief mee kan zijn! Denk bijvoorbeeld aan sambal op een broodje ei of pepers op een broodje vlees. Ook kan de combinatie van ricotta met zwarte peper heel verrassend werken, net als olijfolie, knoflookolie en verse kruiden. Je kan iedere combinatie maken waar je zin in hebt, wees zo creatief mogelijk! We zijn benieuwd wat voor heerlijke combi’s je kan bedenken…

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen