5 redenen om een beetje kaneel toe te voegen aan je eten

5 redenen om een beetje kaneel toe te voegen aan je eten

Doe ons nog maar een beetje extra kaneel…

1. De smaak
Met kaneel kun je gerechten een subtiele zoete smaak geven. Het smaakt goed door yoghurt, chocolademelk een smoothie en zelfs door hartige gerechten. Kaneel is een veelzijdige specerij, en mag eigenlijk niet ontbreken in je kruidenrekje.

2. Kaneel heeft antibacteriële eigenschappen
Kaneel heeft antibacteriële eigenschappen, net als honing. Kaneel is daardoor goed om een beginnende verkoudheid en keelpijn. Grappig weetje: door de antibacteriële werking blijft eten waar kaneel doorheen zit iets langer goed.

3. Kaneel is goed voor je spijsvertering
Vroeger werd kaneel veel gebruikt tegen problemen met de spijsvertering. Je kunt waarschijnlijk geen wonderen verwachten, maar je spijsvertering een beetje helpen, kan geen kwaad.

4. Kaneel werkt verwamend
Kaneel verwarmt je lichaam, een fijne opwarmer in de koudere maanden dus. De smaak en de geur van kaneel associëren we met de winter, waardoor het je daarnaast ook een knus gevoel geeft.

5. Kaneel is goed voor je bloedsuikergehalte
Hierdoor krijg je minder pieken in je bloedsuikerspiegel, wat helpt om je honger onder controle te houden.

Lees ook: 6x warme chocolademelk met een twist.

Waarvoor gebruik jij kaneel?

Beeld: Shutterstock