5 recepten met kersen met een hartige twist
6 augustus 2020
Kersen zijn niet alleen goed voor taarten en op ijscoupes, maar ook door andere gerechten zijn ze heerlijk. Én ze bevatten een hoop gezonde voedingsstoffen, zoals antioxidanten en melatonine. Nu denk je misschien aan zoete maaltijden als je aan kersen denkt, maar ook in hartige recepten komen ze goed tot hun recht. Hier 5 recepten met een hartige twist ter inspiratie!
Lees ook: ‘Recept voor snelle kersengranola’
1. Chipotle ossenhaas met kersensalsa
Ingrediënten: ossenhaas, limoen, limoenrasp, olijfolie, honing, chipotle pepers, knoflook, zout, kersen, koriander
Een combinatie die in eerste instantie misschien gek klinkt, maar wel onwijs lekker is: ossenhaas en kersen. Maak de salsa met een beetje limoenrasp en wat koriander voor een frisse touch en combineer het vlees met bijvoorbeeld quinoa voor een voedzaam en gebalanceerde maaltijd – genieten!
2. Dr. Pepper hamburgers
Ingrediënten: gehakt, ui, paprika, zout, peper, tomaten, maraschino kersen, kersensap (van de maraschino kersen), runderbouillon, barbecuesaus, Worcestershiresaus, briochebroodjes
Je kent misschien de kersenvariant van Dr. Pepper’s cola wel… In dit recept gaan we die smaak nabootsen met de zoete smaak van maraschino kersen. Als je een low-fat variant wil maken, kan je het beste kiezen voor rundergehakt of kalkoengehakt. Ook kan je een barbecuesaus gebruiken met minder suiker om het gerecht nét iets minder zoet te maken. Wil je op je calorie-inname letten? Leg de kersenburger dan op een salade of groentenoedels in plaats van op een broodje.
3. Spruitjes met bacon en gedroogde kersen
Ingrediënten: spruitjes, bacon, ui, verse tijm, knoflook, zeezout, peper, gedroogde kersen
Een bijzondere, maar heel lekkere combinatie: spruitjes met bacon én gedroogde kersen. Een makkelijk bijgerecht die jouw hartige, zoute en zoete cravings in één klap stilt. Wat wil je nog meer?! Geloof ons, jij deze spruitjes horen straks bij een van jouw lievelingsgerechten, want hij is niet alleen lekker, maar ook nog eens makkelijk en vrij snel te bereiden.
4. Salade met geroosterde kip, amandelen en kersen
Ingrediënten: Kippenborst, amandelen, selderij, magere yoghurt, low-fat mayonaise, citroensap, dijonmosterd, kipkruiden, zout, peper
De meeste recepten voor salades met kip zijn niet altijd even gezond, maar deze voedzame twist op deze klassieke salade gaat de manier waarop jij naar creamy kipsalades kijkt ongetwijfeld veranderen. Dankzij de crunchy selderij, de zoute amandelen, de zoete gedroogde kersen en de scherpe dijonmosterd creëer je een heerlijk smaakvolle salade, terwijl de magere yoghurt de mayonaise grotendeels vervangt. Genieten, toch?
5. Salade van boerenkool, gedroogde kersen en amandelen
Ingrediënten: rauwe boerenkool, citroensap, olijfolie, witte wijnazijn, grove mosterd, verse basilicum, zout, peper, gedroogde kersen, amandelen
Op zoek naar een variatie op je boerenkoolsalade? Probeer hem dan eens te toppen met gedroogde kersen en crunchy amandelen in plaats van croutons. Ze bevatten namelijk meer vezels en vitaminen én zijn veel smaakvoller dan de koolhydraatrijke knappertjes. Je zal er verbaasd van staan hoeveel smaak je van een paar ingrediënten kan krijgen!
Bron: Livestrong.com