Gezonde Hapjes Pasen

4 gezonde hapjes voor Pasen

Of je nu gaat ontbijten, brunchen of dineren. Hapjes zijn altijd een goed idee. Maar hoe houd je het (vooral bij twee Paasdagen vol met eten) nog een beetje gezond? Met deze gezonde hapjes.

Gezonde zoete hapjes: carrotcake balls en gevulde vijgen

Gezonde hapjes voor Pasen hoeven niet altijd hartig te zijn, een zoete variant tussendoor is ook erg lekker. Het Voedingscentrum deelt daarom een aantal lekkere zoete recepten voor gezonde hapjes. Waaronder carrotcake balls en vijgen gevuld met geitenkaas. Ook leuk om te gebruiken op een borrelplank in de vorm van een ei of haas.

Pancakes

Een stapel pannenkoekjes is altijd een goed idee. Het handige is: je kunt het beslag vullen met alles wat jezelf lekker vindt. Bijvoorbeeld spinazie, bananen of havermout.

Lees ook: zo maak je de lekkerste spinaziepannenkoeken

Gezonde Pannenkoeken

Hartige taart

Misschien net per se een ‘hapje’, maar hartige taarten doen het ook erg goed tijdens de Paasdagen. Heerlijk met bijvoorbeeld zalm, pompoen of spinazie. Wil je toch liever hapjes? Maak dan voor iedereen kleine quiches en leg die op een schaal.

Lees ook: hartige taart met tomaten en venkel

Tomatentulpen

Je kunt tomaten los op een schaal leggen, of er iets leuks mee doen. Met dit recept van Albert Heijn maak je iets feestelijks van je tomaten, in combinatie met verse bieslook en zuivelspread. Ziet er leuk uit én het is ook nog eens ontzettend gemakkelijk om te maken.

Waarom vieren we Pasen?

Hoewel Pasen tegenwoordig vaak in het teken staat van paaseieren zoeken en lekker eten, ligt de oorsprong in het Christelijke geloof en de bijbel. Op Pasen vieren Christenen de opstanding van Jezus uit het graf. Tweede paasdag is ook een vrije dag, maar die dag heeft verder geen religieuze betekenis.

Tip van de redactie:

Het boek Simpel & puur is bedoeld voor mensen met een voedselintolerantie of -allergie, én voor elke levensgenieter die dankzij dit voedingspatroon lekkerder in zijn of haar vel komt te zitten. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES