wasparfum gebruiken

5 goede redenen om wasparfum te gebruiken

Wist je dat wasparfum steeds populairder wordt? Het is een vloeibaar middel dat je aan je was toevoegt voor een extra sterke en lekkere geur. Hier zijn een paar goede redenen om wasparfum te proberen.

Redenen om wasparfum te proberen

1. Langdurige geur

Met wasparfum blijft de geur van je was veel langer hangen dan bij gewoon wasmiddel. Dat betekent dat je kleding, handdoeken en beddengoed ook na een paar dagen nog steeds lekker ruiken.

2. Geen synthetische geuren

Veel wasmiddelen bevatten synthetische geurstoffen.  Die kunnen soms zelfs allergische reacties veroorzaken. De meeste wasparfums bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën. Dat is veel beter voor je huid.

3. Minder wasmiddel nodig

Wasparfum is niet alleen fijn voor jouw geurbeleving, maar ook voor je portemonnee. Je hebt namelijk veel minder wasmiddel nodig. Bovendien gebruik je voor een wasje zo weinig wasparfum dat je máánden met een fles doet.

4. Verschillende geuren

Wasparfum is verkrijgbaar in verschillende geuren, van fris en bloemig tot warm en kruidig. Zo kun je altijd een geur kiezen die bij jouw persoonlijke smaak past.

5. Gebruiksvriendelijk

Het gebruik van wasparfum is heel eenvoudig. Je voegt simpelweg een dopje toe in het bakje van de wasverzachter en de machine doet de rest. Als je na afloop je was ophangt, ruik je het door je hele huis; nog zo’n groot voordeel.

Welke wasparfum moet je kiezen?

Als je niet weet welke wasparfum je moet kiezen, probeer dan eerst een proefpakket met een heleboel verschillende geurtjes. Zo heb je Lavayette Premium proefpakket Wasparfum. Het pakket bevat 9 tester flesjes van 25ml. Van Jasmin Shades tot Lazy Lavender.

Ben je dol op de geur van white musk? Probeer dan eens Lavayette Premium Wasparfum White Musk.

Houd jij meer van licht zoet, lieflijk en niet zwaar bloemig. Dan is de Double Fun echt iets voor jou.

Lijkt jou licht exotisch met vleugjes ‘vanille’ wel wat? Probeer dan eens Jasmin Shades.

Wil je een uitgebreide studie maken van álle soorten geuren? Klik dan hier. Zo vind je vast jouw ideale geur.

Lees ook: 7 redenen om altijd azijn bij het wasgoed te gebruiken

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Lavayette