Wallen Onder Je Ogen: oog met wallen

Last van wallen onder je ogen? 4 effectieve oplossingen

Wallen onder je ogen kunnen je er niet alleen vermoeid uit laten zien, maar ook een stuk ouder. Gelukkig zijn er manieren om ze aan te pakken.

Hoe komt het dat je wallen onder je ogen krijgt?

Wallen onder je ogen ontstaan door verschillende factoren zoals vermoeidheid, stress, genetica en veroudering. Daarnaast kunnen vochtophoping of een slechte doorbloeding bijdragen aan de donkere kringen onder je ogen. Ook allergieën en een ongezonde levensstijl spelen vaak een rol.

Hoe kom ik snel van mijn wallen af?

Wil je snel van je wallen af? Probeer dan deze tips:

  1. Koelen: Gebruik een cold pack, ijsblokje, gekoelde groene theezakjes of komkommerschijfjes op je ogen om de zwelling te verminderen. De kou helpt de bloedvaten te vernauwen. En de antioxidanten in groene thee hebben een ontstekingsremmende werking.
  2. Voldoende slaap: Zorg voor 7-8 uur slaap per nacht om je lichaam en huid voldoende rust te geven. Een goede nachtrust vermindert niet alleen de wallen onder je ogen, maar verbetert ook je algehele gezondheid.
  3. Hydratatie: Drink dagelijks voldoende water om uitdroging te voorkomen. Een gehydrateerde huid ziet er frisser en voller uit. Dat helpt om wallen minder zichtbaar te maken.
  4. Massage: Masseer zachtjes het gebied onder je ogen om de doorbloeding te stimuleren en vochtophoping te verminderen. Gebruik bijvoorbeeld een jade roller voor een extra verfrissend effect.
wallen onder je ogen: vrouw met komkommer op ogen tegen wallen

Welke crème helpt echt tegen wallen?

Niet alle crèmes zijn even effectief, dus kies zorgvuldig. Zoek naar producten met ingrediënten zoals cafeïne, vitamine C en hyaluronzuur. Cafeïne vermindert zwelling, vitamine C verheldert de huid, en hyaluronzuur hydrateert intensief. Bekende merken zoals Clinique’s All About Eyes en Kiehls Midnight Recovery Eye Cream staan goed aangeschreven en kunnen echt verschil maken.

Hoe camoufleer je wallen onder je ogen?

Een goede concealer (zoals Maybelline New York, die zichtbaar wallen wegwerkt) kan wonderen doen. Kies een concealer die een tint lichter is dan je huidskleur en breng deze in een driehoekige vorm aan onder je ogen. Dit zorgt voor een oplichtend effect en camoufleert donkere kringen effectief. Vergeet niet de concealer goed te blenden voor een natuurlijk resultaat.

Wat zeggen wallen over je gezondheid?

Wallen kunnen meer zijn dan een cosmetisch probleem. Ze kunnen wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen zoals allergieën, nierproblemen of een ongezonde levensstijl. Chronische wallen zijn een reden om een arts te raadplegen om mogelijke oorzaken uit te sluiten en de juiste behandeling te vinden.

Lees ook: Hoe kom je van een ooglid ontsteking af?

Wat kost een wallen correctie?

Heb je altijd wallen onder je ogen? Dan zou je een cosmetische ingreep kunnen overwegen. Cosmetische correcties voor wallen variëren in prijs. Gemiddeld liggen de kosten rond de €2000, afhankelijk van de kliniek en de gekozen behandelmethode. Informeer altijd goed naar de mogelijkheden en de prijzen voordat je een beslissing neemt. Consultaties zijn vaak vrijblijvend en kunnen je een goed beeld geven van wat je kunt verwachten.

Wallen zijn vervelend, maar gelukkig zijn er veel manieren om ze aan te pakken. Van simpele huismiddeltjes tot professionele behandelingen, er is altijd een oplossing die bij je past. Zo zie je er snel weer fris en stralend uit!

Oogmasker tegen wallen

Met deze collageen oogmaskers zeg je vaarwel tegen wallen en verwelkom je een jongere uitstraling. Slechts een half uurtje onder je ogen biedt al zichtbare resultaten, terwijl het ook huidveroudering tegengaat. Een echt 2-in-1 product voor je huidverzorgingsroutine. Voor meer informatie, klik op onderstaande button.

Lees ook: Rimpels op je bovenlip? Dit kun je ertegen doen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker