Rimpels Op Je Bovenlip : vrouw bekijkt haar mond in de spiegel

Rimpels op je bovenlip? Dit kun je ertegen doen

Rimpels op je bovenlip kunnen je een wat ouder uiterlijk geven, maar gelukkig zijn er diverse manieren om ze te verminderen of zelfs te voorkomen. Lees verder om erachter te komen hoe rimpels ontstaan en wat je kunt doen om ze aan te pakken.

Hoe ontstaan rimpels op je bovenlip?

Rimpels op je bovenlip ontstaan door een combinatie van factoren, waaronder veroudering van je huid, roken, en blootstelling aan de zon. De huid verliest elasticiteit en collageen, essentiële eiwitten die de huid stevig houden. Herhaaldelijke spierbewegingen zoals praten en drinken door een rietje kunnen ook bijdragen aan deze rimpels.

Hoe krijg ik de rimpels boven mijn lippen weg?

Er zijn verschillende methoden om de rimpels boven je lippen te verminderen:

 • Botox en fillers: Injectables kunnen de huid gladstrijken en volume toevoegen. Houd rekening met mogelijke bijwerkingen zoals blauwe plekken en zwelling.
 • Laserbehandelingen: Lasers stimuleren de aanmaak van collageen waardoor de huid strakker en gladder wordt. Meerdere sessies kunnen nodig zijn voor het beste resultaat.
 • Microneedling: Deze techniek maakt gebruik van kleine naaldjes om de huid te stimuleren zichzelf te vernieuwen en te herstellen. Dit verbetert de textuur en vermindert rimpels.
 • Gezichts- en lipmassages: Regelmatige massages kunnen de doorbloeding verbeteren en de huid strakker maken, en daardoor rimpels verminderen.
rimpels op je bovenlip: vrouw krijgt massage rondom haar lippen

Welke crème werkt goed tegen rimpels op bovenlip?

Een goede anti-rimpelcrème bevat ingrediënten zoals retinol, hyaluronzuur, en antioxidanten. Retinol stimuleert de celvernieuwing, terwijl hyaluronzuur de huid hydrateert en opvult. Antioxidanten beschermen de huid tegen schadelijke vrije radicalen. Voorbeelden van effectieve producten zijn La Roche-Posay Redermic R en Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Regenerating Cream.

Lees ook: Last van wallen onder je ogen? 4 effectieve oplossingen

Hoe camoufleer je rimpels op bovenlip?

Je kunt rimpels op je bovenlip camoufleren met make-up:

 • Primer: Gebruik een primer om fijne lijntjes op te vullen en een gladde basis te creëren voor je make-up. Dit helpt om de foundation gelijkmatig aan te brengen.
 • Foundation: Kies een lichte, hydraterende foundation die niet in de lijntjes trekt en zorgt voor een egale teint.
 • Concealer: Breng een lichte concealer aan op de rimpels om ze minder zichtbaar te maken. Dep zachtjes in plaats van te wrijven om het product goed te verdelen.

Rimpels op je bovenlip voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dus volg deze tips om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe rimpels op je bovenlip verschijnt.

 • Bescherming tegen de zon: Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vroegtijdige veroudering.
 • Niet roken: Roken versnelt de huidveroudering en zorgt voor diepere rimpels rond de mond. Stoppen met roken kan de huid aanzienlijk verbeteren.
 • Gezond eten en voldoende water drinken: Een dieet rijk aan antioxidanten en voldoende hydratatie helpt je huid gezond te blijven. Groenten, fruit, en voldoende water zijn essentieel.
 • Gebruik een rietje met mate: Drinken door een rietje kan bijdragen aan rimpelvorming rond de mond. Beperk het gebruik hiervan.

Rimpels op je bovenlip zijn vervelend, maar gelukkig zijn er diverse manieren om ze te verminderen en te voorkomen. En onthoud: je bent mooi zoals je bent, met of zonder rimpels!

Tip van Santé

Droom jij van een stralende huid? Ontdek waarom gewone cosmetica misschien niet werkt en hoe je huid echt kan verbeteren. Dr. Jetske Ultee deelt in Dr. Jetske’s huidboek haar inzichten en tips voor veilige en effectieve huidverzorging. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Krijgt je vagina rimpels naarmate je ouder wordt?

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker