Waarom lijk je slanker als je bruin bent?

Je voelt de zon op je huid, draait je nog eens om, want ook die andere kant wil vitamine d. Je ziet hoeveel kleur je al hebt gevangen en vraagt je af: hoe komt het toch dat mensen slanker ogen als ze zongebruind zijn?

Vooruit, op een enkele uitzondering na vindt bijna niemand het erg om wat slanker te ogen. En al helemaal niet in de zomer, wanneer we de nieuwsgierige ogen van mede-strandbezoekers op ons gericht weten terwijl we maar weinig stof dragen. Je hebt vast al eens gehoord dat mensen doorgaans slanker ogen als ze zongebruind zijn én mogelijk zie je dit ook bij jezelf als je voor de spiegel je gekleurde huid staat te bewonderen. Maar hoe komt dat dan precies?

Lees ook: ‘Strakke dijen? Hup, aan de slag

3,5 kilo slanker

Zo veel maar liefst, kun je slanker ogen met een gebruinde huid. Het is de uitkomst van een Brits onderzoek dat ernaar gedaan werd. Vrouwen die zongebruind zijn, voelen zich veelal zelfverzekerder met een kleurtje en dát is meteen een deel van de verklaring. Als je lekker in je vel zit, met je schouders rechtop en borst vooruit loopt of staat oog je vanzelf wat minder ‘plomp’. Probeer het eens, zouden we zeggen!

Kleurentruc

Een bruine huid heeft ook nog de uitwerking van verhulling. Putjes, striae, randjes en cellulitis vallen minder op dan bij een witte huid en dat maakt dus dat je lichaam in z’n totaliteit slanker oogt. Er zijn zelfs vrouwen die extra schaduwen aanbrengen voor het echte gezichtsbedrog-werk, maar dat is een ander verhaal.

Gerelateerde artikelen