Wat is een sulfaatvrije shampoo? Is Sulfaatvrije shampoo beter voor je haar?

Waarom een sulfaatvrije shampoo beter is voor je haar

Een gezonde hoofdhuid is essentieel voor stralend haar. Schilfers en overtollige oliën? Liever kwijt dan rijk. Overweeg daarom een sulfaatvrije shampoo: die reinigt perfect én behoudt het vocht.

Wat is een sulfaatvrije shampoo?

Wat is dat sulfaat nou eigenlijk? Nou, het zijn eigenlijk zouten of esters van zwavelzuur. Klinkt chemisch, hè? In shampoos zorgen ze ervoor dat het heerlijk schuimt. Echter, terwijl ze grondig reinigen, hebben ze een bijwerking. Ze strippen namelijk ook de natuurlijke oliën van je haar. Het gevolg? Je haar kan droger aanvoelen en zijn natuurlijke glans verliezen. Dus ja, je haar is schoon, maar misschien té schoon. En daarom kiezen echte shampookenners voor sulfaatvrij.

En wat ís een sulfaatvrije shampoo? Nou, simpelweg zonder sulfaten. Daarentegen gebruikt het natuurlijke goedjes zoals plantenextracten – denk aan palm- of kokosolie. Daar wordt je haar mooi en glanzend van, zonder doffe plukken.

sulfaatvrije shampoo

Is Sulfaatvrije shampoo beter voor je haar?

Nu we de wereld van sulfaten en sulfaatvrije shampoos hebben verkend, borrelen er vast vragen op: “Is sulfaatvrije shampoo nu écht beter voor mijn haar?” Ja, voor velen is dit een haarverzorgingsgamechanger. Waarom, vraag je je af? Nou, omdat het milder is voor je lokken en hoofdhuid. Zeg maar dag tegen die agressieve reinigers die je haar en hoofdhuid kunnen uitdrogen. In plaats daarvan biedt een sulfaatvrije formule een zachte reiniging die de natuurlijke oliën van je haar respecteert, waardoor het gezonder, gehydrateerd en minder pluizig blijft.

En de kers op de taart? Als je gekleurd haar hebt, kan het de levensduur van je kleur verlengen doordat het minder stript. Dus, als je houdt van een zachte aanpak en je haar het beste gunt, dan zou een sulfaatvrije shampoo wel eens je nieuwe shampoowonder kunnen worden. Klinkt als een win-win, toch?

Lees ook: Dit gebeurt er met je haar als je het wast zonder shampoo

De 5 beste sulfaatvrije shampoo

Nu je op de hoogte bent van de voordelen van solfaatvrije shampoo, wil je natuurlijk ook weten welke shampoo’s hieronder vallen. Santé zocht de vijf beste voor je uit:

1.

2.

3.

4.

5.

Lees ook: Minder vaak je haar wassen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

400 ml