Haar Wassen Zonder Shampoo

Dit gebeurt er met je haar als je het wast zonder shampoo

Esmir zweert shampoo af. ‘Na drie weken lijk ik op een vogelverschrikker.’ Maar dit schrijft ze ook over haar experiment…

De shampooflessen voorgoed uit de badkamer bannen: steeds meer mensen doen het. Voglens hen kun je je haar ook prima wassen met water of andere natuurlijke hulptroepen. Journalist Esmir duikt in de wereld van no poo.

Esmir: ‘Een paar goeie hakken en een topkapsel, meer heb ik eigenlijk niet nodig om me sexy te voelen. Gelukkig ben ik gezegend met een volle bos haar waar ik weinig werk aan heb. Hoewel… hoe ouder ik word, hoe meer ik eraan moet doen.

Zo is conditioner inmiddels een must. Vroeger waste ik het om de dag. Dat heb ik teruggeschroefd naar twee keer per week, omdat ik merkte dat mijn haar na het wassen wel heerlijk rook, maar ook
slapper en futlozer was.

Zonder shampoo

Volgens een beautytrend – de no shampoo-beweging – kun je de standaardshampoos en conditioners beter afzweren. Je wast je haar alleen met water. Héét water. Of met honderd procent natuurlijke shampoo zonder sulfaten, siliconen en parabenen. Er blijken ontzettend veel  alternatieven te zijn voor shampoo, zoals eieren, baking soda, appelciderazijn en zelfs appelmoes. Ze zouden hét recept zijn voor schone en gezonde lokken.

Het triggert mijn nieuwsgierigheid, maar roept ook veel vragen op. Wordt mijn haar niet ontzettend vet? Slierten mijn weelderige lokken straks als een natte hond langs mijn hoofd? En o ja, dreadlocks hoeven van mij ook niet.’

De weg naar een leven zonder shampoo verloopt niet zonder slag of stoot, maar het eindresultaat is indrukwekkend – zie foto.

Wil je niets missen van Santé? Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Populair bij de redactie

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.