Londen Kerst

7 tips voor Kerst in Londen

Kerstlichtjes, (over de top) versieringen en overal kerstmuziek. Londen is prachtig rondom Kerst. Genoeg redenen om de stad te bezoeken in de november- of decembermaand. We zetten een aantal favoriete plekken op een rijtje.

Het was al lange tijd een droom van Santé redacteur Rachel: naar Londen met Kerst. Dit jaar vertrok ze met haar vriendinnen voor een weekend naar de stad en dompelde zich onder in de festiviteiten. Ze zet haar tips voor een ultieme kerstbeleving in Londen op een rijtje.

Toeristische trekpleisters

De hele stad is tijdens Kerst versierd. Er staan kerstbomen, op de deuren hangen kransen en sommige bewoners pakken zelfs nog meer uit met levensgrootte notenkrakers. Kom je voor het eerst tijdens Kerst in Londen? Dan zijn ze toeristische plekken zeker het bezoeken waard. Houd er wel rekening mee dat je, vooral in het weekend, niet de enige bent in de verlichte straten. Wij vlogen naar de Engelse stad, maar je kunt het ook heel goed bereiken per trein.

1. Oxford street + Regent street

Dit zijn de straten die je misschien wel kent van de video’s op Instagram en TikTok. Boven de weg hangen verlichte engelen en prachtige sterren. In combinatie met de kerstmuziek, de rode dubbeldekkers en de zwarte taxi’s geeft dit echt het Engelse kerstgevoel. Adembenemend mooi.

2. Bond street

Sowieso is de hele wijk rondom Oxford- en Regent Street mooi om te bekijken. Welke straat je ook niet over mag slaan is Bond Street. Daar hangen waanzinnige kronen boven de weg en sloven dure winkels zich uit met hun kerstviering. Onze favoriet? Cartier en Christian Dior. Je blijft er naar kijken.

Lees ook: 5x koffers voor jouw perfecte trip

3. Kerstmarkt Trafalgar Square

Wie fan is van kerstmarkten kan z’n hart ophalen in de Engelse stad. Wij stuitten per toeval op een kerstmarkt op Trafalgar Square. Inclusief heel veel kerstballen met Engelse taferelen, houten kerststalletjes en verlichte guirlandes. Overpriced? Dat wel een beetje.

Londen Kerst 5

4. Annabel’s

Deze ‘privé-club’ pakt elk jaar uit met versieringen. Niet alleen met Kerst, maar ook tijdens andere evenementen en seizoenen. Zo even naar naar binnen lopen kan helaas niet, het is alleen bedoeld voor leden. Maar naar binnen gaan is ook helemaal niet nodig, alleen de buitenkant is al adembenemend om even voor stil te blijven staan.

5. Harrods

Ook de warenhuizen pakken uit met Kerst. Harrods is aan de buitenkant prachtig verlicht. Al koop je er niks, het voelt toch bijzonder om er eens over de drempel te stappen. Maar er zijn nog veel meer warenhuizen in de stad te vinden zoals Fortnum & Mason en Liberty.

Londen Kerst 3

6. Covent Garden

Covent Garden is een overdekte plek in West End. Vol met gezellige restaurants, café’s en kleine winkeltjes. Een perfecte plek om je kerstinkopen te doen. Kijk je naar boven? Dan zie je enorme kerstklokken afgewisseld met kerstballen. Dé perfecte plek voor de kerstliefhebber. Wil je het kerstgevoel nog completer maken? Loop dan naar buiten waar de grote kerstboom staat. Elk uur valt daar sneeuw. Als dat geen Kerst is?

7. Somerset House

Lijkt het je leuk om de ijzers onder te binden tijdens je bezoek aan Londen? Dan kun je dat het beste doen bij Somerset House. Het decor is prachtig, doordat je je op een soort binnenplein van het gebouw bevindt. Hoef je niet te schaatsen? Ook dan is het een bezoekje waard, door de mooie setting.

Londen Kerst 4

Tip van de redactie

Voeg een uniek en betoverend element toe aan je kerstdecoratie met dit draaiende waxinelichthoudertje van Pluto Produkter. Beschikbaar in diverse feestelijke kerstontwerpen, creëert dit houdertje een gezellige sfeer zodra het molentje begint te draaien door de warmte van het kaarsje. Ideaal voor de feestdagen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST & BEELD RACHEL VIETH
12 DECEMBER 2023