onderkin

Onderkin? Zo pak je hem aan

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je maakt een selfie en plots merk je die ongewenste onderkin op. Maar, maak je geen zorgen, er zijn oplossingen.

Oefeningen tegen de onderkin

Allereerst, jawel, zijn er specifieke oefeningen om dit gebied te trainen. Bijvoorbeeld, kantel je hoofd achterover en beweeg je onderkaak op en neer. Doe dit een paar keer per dag, en voordat je het weet, zie je al resultaat.

Een andere doeltreffende oefening is om een aantal keer per dag heel overdreven: ‘A, o, x,’ te zeggen. Dit kan zonder geluid en je kan dit bijvoorbeeld prima onder de douche doen. In het begin zal je wat spierpijn in je kaak hebben, maar na verloop van tijd verdwijnt dit, samen met je onderkin.

De juiste houding

Een goede houding kan wonderen doen. Vaak realiseren we ons niet hoeveel impact onze houding heeft op ons algehele voorkomen. Wanneer we voorovergebogen zitten, vooral tijdens het werken of het gebruik van onze smartphones, kan dit bijdragen aan het ontwikkelen van een onderkin. Daarom is het essentieel om hier bewust van te zijn. 

Zit rechtop, met je schouders naar achteren en je kin licht omhoog. Dit strekt niet alleen de nek en vermindert de kans op het vormen van een onderkin, maar het helpt ook bij het verbeteren van je algehele lichaamshouding. Bovendien geeft een rechte houding je niet alleen een gezondere uitstraling, maar ook een zelfverzekerde. De bonus? Je zult je waarschijnlijk ook energieker en alerter voelen wanneer je rechtop zit.

Huidverzorging en massage 

Vervolgens, vergeet niet om je huid goed te verzorgen. Een gezonde huid is niet alleen het gevolg van goede genen, maar ook van consistente verzorging. Door de dagelijkse blootstelling aan elementen zoals zon, vervuiling en stress, heeft onze huid regelmatige aandacht nodig. Er zijn speciale crèmes die de huid verstevigen. Denk bijvoorbeeld aan Collistar Intensive Firming Cream

Daarnaast kan een dagelijkse massage wonderen doen. Het zachtjes masseren van de kin- en nekgebied stimuleert de bloedcirculatie, wat essentieel is voor de voeding en zuurstoftoevoer naar de huidcellen. Dit verbetert niet alleen de huidtextuur, maar kan ook bijdragen aan een strakkere kin. Voor de beste resultaten kun je overwegen om regelmatig een professionele gezichtsmassage te ondergaan.

Gezonde voeding en gewichtsverlies

Ten slotte speelt voeding ook een cruciale rol. Het is algemeen bekend dat wat we consumeren direct invloed heeft op ons uiterlijk, energieniveau en algehele welzijn. Door gezonder te eten – denk aan het verminderen van suikers, het verhogen van de inname van groenten en fruit en het kiezen voor volkoren producten – kan men niet alleen het gezicht slanker maken, maar ook de algehele gezondheid verbeteren. 

Bovendien: wanneer je besluit een paar kilo’s te verliezen, zal je waarschijnlijk eerst veranderingen opmerken in je gezicht, waaronder de onderkin. En niet alleen je kin zal profiteren van deze gezonde veranderingen. Je hele lichaam zal de voordelen ervaren van deze positieve aanpassingen in je voedingsgewoonten. Win-win dus.

Santé favoriet

De bestseller Afvallen met gezond en vooral lekker eten bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke recepten en een schat aan informatie over afvallen in het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect met elkaar kunt combineren. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Tien kilo afvallen in drie maanden? Zo doe je dat!

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker