Vrouw Is Op Een Van De Mooiste Vakantieplekken In Spanje

5 mooiste (onontdekte) vakantieplekken in Spanje

Spanje, een land dat synoniem staat voor zijn bruisende cultuur van tapas en flamenco, biedt veel meer dan de bekende trekpleisters. Verstopt achter de drukbezochte hotspots vind je unieke, onontdekte plekken die het authentieke hart van Spanje onthullen.

Wat zijn de bekendste vakantieplekken in Spanje?

Elk jaar trekken duizenden Nederlanders naar Spanje, aangetrokken door het warme weer, de prachtige stranden en de rijke cultuur. Op weg naar populaire vakantieplekken in Spanje. De meest bekende zijn:

  • Costa Brava
  • Costa del Sol
  • Mallorca
  • Ibiza
  • Tenerife

5 mooiste vakantieplekken in Spanje

Wil je eens wat anders, ver van het toeristische gebeuren? Dan zijn onderstaande pareltjes zeker de moeite waard om naartoe te reizen.

1.

Cudillero: Een kleurrijk vissersdorpje in Asturië, geklemd tussen de zee en de bergen, bekend om zijn pittoreske huizen die lijken te stapelen op de heuvels.

Cudillero mooiste vakantieplekken in Spanje
Cudillero

3 best beoordeelde accommodaties in Cudillero

2.

Albarracín: Een middeleeuws dorpje in Aragón, omringd door een indrukwekkende Moorse vestingmuur. Het staat bekend om zijn charmante, smalle straatjes en rozerode gebouwen.

Albarracín
Albarracín

3 best beoordeelde accommodaties in Albarracín

Lees ook: Top 5 mooiste wandelhotels in Nederland

3.

Ronda: Gelegen in Andalusië. En deze stad is beroemd om de spectaculaire Puente Nuevo brug die twee diepe ravijnen overspant. Ronda heeft een rijke geschiedenis en adembenemende uitzichten.

Ronda
Ronda

3 best beoordeelde accommodaties in Ronda

4.

Cazorla: Dit allergrootste natuurpark van Spanje, in Andalusië, heeft prachtige landschappen, van bergen tot rivieren en watervallen. Ideaal voor liefhebbers van natuur en outdooractiviteiten.

Cazorla vakantieplekken in Spanje
Waar zijn de mooiste stranden van Spanje
Cazorla

3 best beoordeelde accommodaties in Cazorla

5.

Frigiliana: Een van de best bewaarde witte dorpen (pueblos blancos) in Andalusië. Met smalle, bloemrijke straatjes die een Arabische invloed uitstralen. Én een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee.

Frigiliana
Frigiliana

3 best beoordeelde accommodaties in Frigiliana

Waar zijn de mooiste stranden van Spanje

Wanneer je aan Spanje denkt, denk je aan strand. De Costa Brava en Costa del Sol staan bekend om hun uitgestrekte, zonovergoten stranden. Maar voor diegenen die het onbekende willen verkennen, bieden de verborgen baaien van de Balearen en de ongerepte stranden van het noorden een serene ontsnapping uit de realiteit.

Spanje is meer dan zijn populaire kustplaatsen. Deze onontdekte vakantieplekken in Spanje zijn de moeite waard om verkend te worden. Olé!

Lees ook: Top 5 gezondste vakantielanden ter wereld

Foto: Getty Images
Bron: Vriendin