Placeholder

Verzorgde voeten in 6 stappen

De eerste open schoenen zijn in het straatbeeld gespot, maar vergeet je niet je voeten te verzorgen voor je je sandaaltjes aantrekt?

Stap 1: verwijder nagellak
Die afgebladderde nagellak kan echt niet meer. Verwijder alle restjes.

Stap 2: neem een voetenbadje
Vul een teiltje met lauwwarm water. Doe er een scheutje olie bij voor extra zachte voeten. Laat je voeten 10 tot 15 minuten weken. Met een scrub kun je dode huidcellen verwijderen. Vergeet vooral de hielen en enkels niet te scrubben.

Stap 3: verwijder eelt
De hele winter hebben je voeten verstopt gezeten in laarzen en dat heeft ze waarschijnlijk niet mooier gemaakt. Nu je voeten zacht zijn door het voetenbadje kun je eelt makkelijk verwijderen met een voetvijl of puimsteen. Wees niet te enthousiast, als je te veel eelt verwijdert, kan het pijnlijk zijn met lopen.

Stap 4: nagels knippen
Knip of vijl je nagels altijd recht af, om ingegroeide teennagels te voorkomen. Met een bokkepootje kun je je nagelriemen voorzichtig terugduwen.

Stap 5: smeer je voeten in
Gebruik een dikke laag crème. Smeer je voeten het liefst 's avonds in en trek daarna katoenen sokken aan zodat de crème goed kan intrekken.

Stap 6: lakken en bijhouden
Een vrolijke kleur nagellak op je nagels zorgt ervoor dat je voeten er een stuk verzorgder uitzien. Vergeet de verzorging van je voeten niet bij te houden. Als de zomer aanbreekt, zijn jouw voeten er klaar voor.

Zijn jouw voeten al klaar voor open schoenen?

Lees meer over voeten in Dossier voeten.

Beeld: Shutterstock