mooie voeten

Stappenplan voor mooie voeten

Zijn jouw voeten al klaar voor open schoenen? Met dit stappenplan maak je je voeten mooi voor de zomer.

Stap 1
Verwijder oude restjes nagellak op je teennagels.

Stap 2
Maak een voetenbad klaar met daarin een bruistablet of een beetje olie. Laat je voeten tien tot vijftien minuten weken.

Stap 3
Na het voetenbad zijn je voeten zacht, zo kun je eelt makkelijker verwijderen. Gebruik hiervoor een puimsteen. Heb je last van veel eelt, dan kun je kiezen voor een voetvijl. Let op dat je niet te veel eelt verwijdert, dat kan pijnlijk zijn met lopen.

Stap 4
Knip of vijl je teennagels recht af en duw je nagelriemen terug met een bokkenpootje. Als je ervoor kiest om je nagels te knippen, haal dan daarna nog even de vijl langs de scherpe randjes. 

Stap 5
Smeer je voeten lekker dik in. Als je je voeten ’s avonds verzorgt, kun je een extra dikke laag aanbrengen. Doe daarna katoenen sokken aan zodat het extra goed kan intrekken.

Stap 6
Wanneer de crème helemaal is ingetrokken, is het tijd voor een mooie kleur nagellak. Doe dit in meerdere laagjes: begin met basecoat, vervolgens breng je één of twee lagen kleur aan gevolgd door een topcoat.

Stap 7
Wanneer je lange tijd geen sandaaltjes of open schoenen hebt gedragen, is de kans op blaren groter. Gebruik van tevoren een blarenstick of neem pleisters mee om dit te voorkomen.

Stap 8
Vergeet niet om je voeten af en toe bij te houden. Scrubben, insmeren, af en toe de eeltvijl erlangs en een lakje zorgen ervoor dat je voeten altijd klaar zijn voor mooi weer.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip van de redactie

RITUALS The Ritual of Karma – Medium Gift Set

rituals gift set
BESTEL HIER