Gezicht Voeding

Wat zegt je gezicht over je voeding?

Wat je eet heeft ook invloed op je huid. En als er een bepaalde plek in je gezicht een puistje, een rimpel of een vlek verschijnt dan vertelt dat iets over je voeding.

Puistjes op je kin of kaak

Ze kunnen een teken zijn van verstopping van de dikke darm. Eet meer vezelrijke producten zoals shiitake (43,3 gram vezels per 100 gram) om je darmen aan het werk te zetten.

Lees ook:Dit is wat de herfst doet met je huid en haar

Rimpels boven je mond

Misschien heb je een verstopping in je spijsverteringskanaal. De oorzaak in je maag of dunne darm zijn gifstoffen die niet voldoende worden afgevoerd. Drink meer water.

Diepe lachrimpels (en lijntjes bij de neus)

Deze ontstaan als je longen en lever minder goed werken door roken ov verkeerd ademhalen. Stoppen met sigaretten en beginnen met yoga helpen je ademhaling te verbeteren.

Rimpels op je voorhoofd

Deze rimpels kunnen een teken zijn van een verstopte dikke darm of een galblaas vol gifstoffen. Eet minder zuivel en bewerkte voedingsstoffen.

Donkere kringen onder je ogen

Je bijnieren kunnen uitgeput zijn. Je drinkt misschien te veel cafeïne, slaapt niet goed of hebt te veel stress. Neem vaker rust en drink groene thee. Wil je ze snel weg werken? Dat kan met deze beautytip.

Een vlekkerige huid

Je hart moet te hard werken omdat je te veel dierlijke eiwitten of vetten eet. Meer plantaardig voedsel eten kan je velweefsel herstellen.

Bron: Santé archief, tekst: Loes van de Mosselaar

Gerelateerde artikelen