rimpels

5 gewoontes die rimpels kunnen veroorzaken

Rimpels verschijnen met de jaren, je hoeft er niets voor te doen. Hoeveel rimpels je krijgt, ligt deels vast in je genen, maar wist je dat de volgende 5 gewoontes ervoor kunnen zorgen dat je sneller rimpels krijgt?

1. Je huid strak trekken

Trek jij altijd aan je ooglid zodat je een strak lijntje kunt zetten? Dat kan ervoor zorgen dat je sneller rimpels krijgt. Visagist Donna Kelly: ‘Maak je op zoals anderen je zullen en dat is hopelijk niet met mond half open en je wenkbrauwen opgetrokken.’

Lees ook:Hoe ontstaan rimpels?

2. Op je zij en buik slapen

Vooral zij- en buikslapers zullen er last van hebben: slaaprimpels, ze kunnen ervoor zorgen dat je ’s ochtends met een verkreukeld gezicht wakker wordt. De beste oplossing is op je rug slapen, maar dat gaat niet zo makkelijk. Lees meer tips om slaaprimpels te voorkomen.

3. Puistjes uitknijpen

Deze gewoonte kun je beter afleren. Door puistjes uit te knijpen, knijp je je huid alle kanten op. Dat kan lijden tot irritatie, littekens en zelfs rimpels.

4. Kauwgom kauwen

Je leest het eigenlijk al terug bij de tweede en derde gewoonte: veel beweging in je gezicht kan zorgen voor rimpels. Zo zorgt veel kauwgom kauwen voor vervelende lijntjes rond de mond.

5. Niet smeren met een factor

Ach, het grootste gedeelte van de dag zitten we toch binnen. Dat mag zo zijn, maar zelfs een beetje zon kan je huid al beschadigen. de zon breekt collageen af en dat kan leiden tot fijne lijntjes en rimpels. Smeer dus op zijn minst met een dagcrème met factor en liever nog met iets sterkers.

Bron: DailyMakeOver