Hair 1000x1440

6 tips tegen droog haar – die écht werken!

Lijkt je haar op een bos stro? En heb je er al van alles aan gedaan om meer glans erin in te krijgen? Met deze 6 tips heb jij straks een fantastische bos glanzend haar!

1. Gebruik iets minder shampoo

Shampoo reinigt je haar, maar het verwijdert ook de natuurlijke vetten van het haar, waardoor je haar droger kan worden. Probeer droog haar niet iedere dag met shampoo te wassen en gebruik per wasbeurt niet te veel shampoo. Je hebt in principe maar een  drupje nodig om je haar te reinigen. Gebruik verder niet te heet water en spoel je haar na het wassen na met koud water. Je kunt ook je haar zonder shampoo wassen en het alleen met conditioner wassen.

2. Wrijf niet met een handdoek

Nat haar is kwetsbaar. Wees daarom niet te ruw met een handdoek. Deppen is beter. Of wikkel een van deze prachtige handdoeken om je hoofd. Zie je er gelijk uit als een filmster!

3. Laat je haar aan de lucht drogen

Laat je haar het liefst aan de lucht drogen. Hitte beschadigt je haar en kan het daardoor droger en pluiziger maken. Is de föhn toch nodig om een degelijk kapsel te creëren? Gebruik een product dat je haar beschermt, zet de föhn niet op de hoogste stand en hou de föhn niet te dicht bij je haar. Kies dus voor een föhn die ook goed is voor je haar. Zoals deze.

4. Verzorg je haar af en toe met een haarmasker

Gebruik af en toe een verzorgend haarmasker. Heb je echt heel droog haar? Gebruik dan een beetje olijfolie als masker. Let op: niet te veel en niet te vaak.

5. Kies de juiste producten

Gebruik de juiste producten voor jouw haartype. Een serum kan je haar ook minder droog laten lijken, maar gebruik je te veel dan kan het je haar vet laten lijken. Haarlak, gel en producten met alcohol drogen je haar uit en kun je het best zoveel mogelijk laten staan.

6. Handle with care

Wees lief voor je haar, verzorg het goed. Wees zuinig met hitte en verven. En wil je echt zo’n mooie bos haar? Kies dan voor een kuur van drie dagen met een speciale filler. Zoals deze.

Tip van de redactie

Lees ook

Hoe maak je je haarborstel schoon?

Hoe vaak zou je je haar moeten knippen?

Houd je zomerhaar mooi

Gerelateerde artikelen