tips-haarborstel-schoonmaken

Hoe maak je jouw haarborstel schoon?

Gebruik jij al jaren dezelfde haarborstel en is deze inmiddels aan het einde van zijn Latijn? Met de juiste schoonmaaktips kun jij ervoor zorgen dat jouw favoriete borstel jarenlang mee gaat én hygiënisch blijft. Lees je mee?

Het schoonmaken van je haarborstel of kam is van groot belang voor de gezondheid van je haar. Als je je borstel niet regelmatig schoonmaakt, blijft er viezigheid, zoals resten van haarproducten en oliën van je hoofdhuid, achter op de haartjes/tandjes van je borstel. En ja, tijdens je volgende borstelsessie komt dit dus weer in je haar terecht… Niet bepaalde de glanzende look waar je voor ging, right? Je borstel grondig schoonmaken is dus erg belangrijk en kost waarschijnlijk minder moeite dan je denkt. Gebruik het volgende stappenplan om jouw haarborstel jarenlang mee te laten gaan.

Lees ook: ‘Hoe vaak moet je je haarborstel vervangen?

Wat heb je nodig?

  • Borstel
  • Kam (het liefst met een puntig uiteinde)
  • Tandenborstel
  • Grote kom met water
  • Milde shampoo
  • Handdoek

Zo doe je het

1. Hou je borstel dagelijks bij

Haal je haar iedere keer als je je borstel gebruikt daarna uit je borstel. Hiervoor kan je je handen gebruiken of je kan ervoor kiezen om je haren uit je borstel te kammen. Als je een puntkam hebt, gebruik dan de punt van de kam om je haren uit de borstel te wippen.

2. Gebruik shampoo

Gebruik ongeveer één keer per maand shampoo om je borstel een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dit zorgt ervoor dat alle olie, haarproducten en andere viezigheid die zich in je borstel hebben opgebouwd eruit worden gewassen en niet weer terug in jouw haar belanden. Om dit te doen vul je eerst een grote kom met warm water en beweeg je je borstel daar even in heen en weer. Laat de borstel vooral niet weken in het water, want dat kan het kussen van de borstel beschadigen. Vervolgens druppel je een milde shampoo op je borstel en masseer je die in met een tandenborstel. Tot slot spoel je de borstel af. Herhaal het afspoelproces totdat het water wat van je borstel afkomt doorzichtig is.

3. Laat de borstel drogen

Wacht na het wassen met het gebruiken van je borstel totdat hij volledig droog is. Om de borstel het beste te laten drogen, kan je hem ’s nachts op een handdoek laten uitdruppelen met de borstelkant naar beneden.

Zo simpel kan het dus zijn om je borstel schoon te maken! Wij gaan dit schoonmaakritueel zeker maandelijks herhalen. Doe je mee?

Bron: Realsimple.com

Tip van de redactie

Remington AS8810 Keratin Protect Heteluchtborstel
Fohnborstel Ad 1
Bestel hier

Gerelateerde artikelen