hoe-vaak-haarborstel-vervangen

Hoe vaak moet je je haarborstel vervangen?

De kans is groot dat je (vrijwel) dagelijks een haarborstel gebruikt om je lokken mee in toom te houden. Maar hoe vaak moet je je haarborstel nu eigenlijk vervangen? Dat is waarschijnlijk vaker dan je denkt… lees snel verder voor het antwoord!

Waarom moet je je borstel vervangen?

Iedere keer dat je je borstel door je haar heen haalt, blijven er olie, dode huidcellen, productresten en bacteriën aan hangen. En ja, iedere keer dat je die borstel weer door je haar heen haalt, laat je dat dus ook weer achter in je haar. Daardoor kan het vetter en zwaarder worden en kan je andere haarproblemen krijgen. Dit is helemaal het geval als je ook last hebt van roos; door de huidschilfers weer terug je haar in te borstelen, kan je er nog meer last van krijgen. Daarom is het belangrijk om in ieder geval één keer per maand je borstel goed schoon te maken, alhoewel je hem zeker vaker kan wassen. Maar je borstel regelmatig schoonmaken voorkomt niet dat je hem hoeft te vervangen…

Lees ook: ‘5 gewoontes die je haar vet kunnen maken

Het antwoord

Haarborstels zouden iedere 6 maanden tot een jaar vervangen moeten worden, afhankelijk van hoeveel haarproducten je dagelijks gebruikt. Ook hangt het natuurlijk af van de kwaliteit van je haarborstel en de moeite die je doet om hem tussendoor schoon te houden. De zichtbare tekenen dat je haarborstel aan vervanging toe is? Haartjes die uit elkaar gaan staan of gaan rafelen, productresten op je borstel of barstjes die ontstaan. Zelfs als je je borstel regelmatig schoonmaakt, is de kans groot dat je hem ongeveer iedere 6 tot 8 maanden zal moeten vervangen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je daarom niet zou moeten investeren in een goede haarborstel. Alhoewel zelfs de beste tools uiteindelijk op zullen zijn, houden ze het waarschijnlijk sneller vol tot die begeerde 12 maanden. Ook kan je ervoor zorgen dat je langer met je borstel kan doen door er een tweede bij te kopen. Gebruik de een voor het borstelen voordat je naar bed gaat en de ander voor het stylen van je haar ’s ochtends.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen