hoe-vaak-haar-knipppen

Hoe vaak zou je je haar moeten knippen?

Hoe vaak laat jij de schaar in jouw lokken zetten? En is dat eigenlijk wel vaak genoeg…? Wij geven je in dit artikel antwoord op de vraag hoe vaak je je haar zou moeten knippen! Spoiler alert: het is waarschijnlijk vaker dan je denkt.

Je haar laten knippen kan niet alleen voor een nieuwe look zorgen, maar ook voor een gezondere bos met haar. Maar hoe vaak moet je je haar nu eigenlijk écht laten knippen? En wat nu als je eigenlijk je haar wil laten uitgroeien?

Lees ook: ‘5 signalen dat je last hebt van overmatige haaruitval

Gezonder haar

Als je je haar uit wil laten groeien, kan het zelfs beter zijn om het wél te laten knippen. Niet omdat je haar knippen ervoor zorgt dat het sneller groeit, maar wel omdat het ervoor zorgt dat het langer kan worden, aangezien je minder last krijgt van gespleten punten. Wanneer je namelijk een gespleten haarpunt hebt, loopt deze omhoog in je haar zoals een ladder in je panty. Als je de puntjes dus niet bij laat knippen, kan je haar dus afbreken of loopt de splijting verder omhoog je haar in. En dat zorgt ervoor dat je je haar sowieso korter moet laten knippen…

Hét antwoord op de vraag…

Er is geen universeel antwoord op de vraag ‘hoe vaak zou je je haar moeten knippen?’. Maar je kan uitgaan van iedere 6 tot 12 (!) weken. Het exacte antwoord hangt af van verschillende factoren en is dan ook anders per persoon. Het hangt bijvoorbeeld af van hoe vaak je hitte op je haar gebruikt, of je het verft en in welk model je je haar hebt geknipt. Des te meer je aan je haar doet, des te vaker je het eigenlijk zou moeten laten knippen.

Niet alleen hoe je je haar behandelt heeft invloed op hoe vaak het geknipt zou moeten worden, ook de textuur van je haar speelt hierbij een rol. Zo zal fijn haar sneller breken, maar is krullend haar vaak wat droger, wat ook tot gespleten punten kan leiden. Daarom zijn er twee dingen waar je het beste op kan letten als je je afvraagt of het nodig is om je haar te laten knippen: kan je je haar niet zo makkelijk meer in model brengen én zie je al gespleten haarpunten? Is het antwoord op één of allebei van deze vragen ‘ja’? Dan is het tijd voor een knipbeurt!

DierDier

Tip van de redactie

Remington föhn
Remington Fohn Ad 1
Bestel hier
San2404
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen