signalen-overmatige-haaruitval

5 signalen dat je last hebt van overmatige haaruitval

Haaruitval hebben we allemaal, de een meer dan de ander. Gemiddeld verliezen we ongeveer 100 haren per dag. Maar wanneer heb je nu precies last van overmatige haaruitval? Herken je je in de volgende 5 signalen? Dan kan je dat met je huisarts of een haarspecialist bespreken!

1. Je staart wordt steeds dunner

Merk je dat je jouw haarelastiek nu vaker om je staart heen moet doen om hem vast te zetten? En is je staart zelf een stuk minder vol dan je gewend was? Dat is een signaal dat je haar dunner begint te worden. Dat kan je waarschijnlijk ook voelen aan hoe dun je haar in je handen voelt.

Lees ook: ‘Hoe vaak moet je je haarborstel vervangen?

2. Je ziet meer hoofdhuid bij je scheiding

Of je nu een middenscheiding of een zijscheiding draagt, wanneer je haar dunner begint te worden, zal je meer van je hoofdhuid zien bij je scheiding. Zie je dus meer van je hoofdhuid dan je gewend bent? Dan is dat een signaal dat je last hebt van haaruitval. Je kan voor de zekerheid foto’s van je scheiding maken zodat je zo nu en dan kan checken of je inderdaad je hoofdhuid beter gaat zien.

3. Je haarlijn trekt terug

Je kent vast wel het fenomeen dat bij mannen hun haarlijn terugtrekt naar mate ze ouder worden. Maar dat kan ook bij vrouwen gebeuren, al komt het wel minder vaak voor. Bij vrouwen wordt hun haar over het algemeen vaak dunner. Maar toch zie je het weleens. Merk je dat je haarlijn verder terugtrekt? Dat kan komen door het dragen van strakke staarten/knotten/vlechten of haarextensions.

4. Je haar is minder vol

Iedereen heeft weleens een dag waarop haar haar wat futlozer en minder vol is dan normaal. Maar merk je dat je de laatste tijd last hebt van een minder volle coupe? Dan kan dat ook een teken zijn van overmatige haaruitval. Alleen jij weet wat de normale dikte en volheid van je haar is, dus blijf kleine veranderingen in de gaten houden om te kijken of dit aanhoudt.

5. Je vindt meer haren in je borstel en doucheputje terug

Ons haar heeft een cyclus van twee fasen, de groeifase en de rustfase. De meeste van je haarzakjes bevinden zich vaak in de groeifase. Maar als je een disbalans ervaart, bijvoorbeeld door stress, kan het zijn dat ze in de rustfase terechtkomen. Zie je de laatste tijd meer haren terug in je borstel of in de douche? Of zelfs in je kleding, in bed of in je auto? Dan zou het zomaar kunnen dat je last hebt van overmatige haaruitval.

Bron: Realsimple.com

Gerelateerde artikelen