Placeholder

5 geboden voor volume in je haar

De basisbeginselen voor een kapsel met volume.

1. Ga naar een goede kapper
Een kapsel dat goed is geknipt, is makkelijker in model te brengen. Laat de kapper je adviseren over wat voor jou werkt. Lagen betekent niet automatisch meer volume voor iedereen.

2. Volume creëren begint onder de douche
De shampoo die je gebruikt, kan verschil maken voor het volume in je haar. Probeer eens een shampoo zonder siliconen. Siliconen leggen een laagje om je haar, waardoor het glad en glanzend wordt. Siliconen verzwaren je haar ook een beetje. Vooral als je dun of slap haar hebt, kan dat een nadeel zijn. In zwaar haar is het moeilijker om volume te behouden.

2. Wees zuinig met conditioner
Gebruik niet te veel conditioner. Verdeel conditioner vooral over de lengtes van je haar. Gebruik zo min mogelijk, en het liefst geen, conditioner bij de haaraanzet.

3. Gebruik stylingproducten voor volume
Eigenlijk is volume makkelijker te creëren in haar dat niet gewassen is. Je haar is dan wat stugger. Heb je je haar net gewassen dan kun je het wat minder zacht en glad maken door volumepoeder of droogshampoo te gebruiken. Ook heb je speciale sprays met zout om een beachlook te maken. Gebruik niet te veel stylingproducten, anders maak je je haar alleen maar zwaar en vies, dat komt het volume niet ten goede.

4. Föhn je haar op de juiste manier
Bescherm je haar met een serum of spray. Voor extra volume kun je je haar föhnen terwijl je op zijn kop hangt of je kunt de diffuser als opzetstuk op je föhn gebruiken.

5. Gooi je haar de andere kant op
Door je scheiding op een andere plek te dragen, zorg je voor volume. Probeer maar eens.

Volume in je haar past bij iedere gezichtsvorm. Het geheim zit hem in de plek waar het volume wordt aangebracht. Lees meer >>