lange autorit vakantie

Lange autorit? Vergeet deze 10 dingen niet mee te nemen

Goed voorbereid op reis gaan scheelt een hoop stress. Zeker als het om een lange autorit gaat. En ja, de reis zelf kan verrassend zijn. Maar, wat is nou essentieel om bij je te hebben? Hier de 10 belangrijkste items om mee te nemen.

10 belangrijke dingen voor een lange autorit

1. Rijbewijs en documenten

Allereerst: het klinkt als een open deur, maar het komt vaker voor dan je denkt: mensen die hun rijbewijs of belangrijke documenten vergeten. Zorg er dus voor dat je deze altijd bij de hand hebt.

2. Navigatie én wegenkaart

Hoewel moderne technologie meestal betrouwbaar is, kan het nooit kwaad om een ouderwetse wegenkaart bij je te hebben. Bovendien is het soms ook een leuke afleiding.

3. EHBO-kit

Denk aan een EHBO-kit. In geval van een ongeluk, kun je met de juiste uitrusting vervolgens adequaat handelen. Ook handig voor als je onverwacht een wondje hebt natuurlijk.

Santé’s favoriet

Deze EHBO-kit is een uitgebreide set van maar liefst 228 items. Dat is zonder meer het meest uitgebreid van alle EHBO setjes die te verkrijgen zijn. Met deze geweldige first aid kit ben je elk wondje, schrammetje of pijntje een stapje voor. Voor meer info klik op onderstaande button.

4. Drinkwater

Zorg altijd voor voldoende drinkwater, vooral tijdens warme dagen. Want dit houdt je gehydrateerd en bovendien scherp op de weg.

5. Eten en snacks

Verder kan een lange autorit je hongerig maken. Neem daarom genoeg gezonde snacks en maaltijden mee om de trek te stillen. Met onderstaande elektrische koelbox voor de auto houd je je eten lekker koel.

Santé’s favoriet

Houd je drankjes heerlijk koel en hapjes op temperatuur met de elektrische koelbox van DistinQ®. De koelbox beschikt over een inhoud van 40 liter. Dit in combinatie met de soepele wieltjes maakt hem ideaal voor onderweg, thuis of tijdens vakanties. Voor meer info klik op onderstaande button.

6. Comfortabele kleding

Vergeet niet om comfortabele kleding en schoenen mee te nemen. Deze zorgen namelijk voor een aangename rit en voorkomen onnodig ongemak.

7. Muziek en/of podcast

Tijdens het rijden wil je misschien wel naar iets luisteren. Goede muziek of een leuke podcast kan een lange autorit veel aangenamer maken.

8. Nekussens en dekens

Wil je onderweg een dutje doen? Denk dan aan nekkussens en eventueel ook dekens. Zo kun je lekker even vertrekken naar dromenland.

Santé’s favoriet

Stel je het meest comfortabele kussen voor waar je ooit je hoofd op hebt gelegd. Eentje dat zich als een droom naar jouw nek en schouders vormt. Zo voelt het Sleep Comfy reiskussen. Gemaakt van hoogwaardig traagschuim, is het als een 5-sterren hotel spa voor jouw nek en schouders. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

9. Hygiënische doekjes

Een toiletbezoek onderweg is niet altijd even fris. Wees daarom voorbereid. Met hygiënische doekjes kun je even een lapje over die vieze wc-bril halen. 

10. Geld en betaalkaarten

Zorg ten slotte voor voldoende cash geld en betaalkaarten. Niet overal kan je met kaart betalen.

Kortom: een goede voorbereiding is het halve werk. Met deze 10 items ben je klaar voor elke lange autorit. Geniet van de reis en rij veilig.

Lees ook: Ga je op vakantie? Met deze tips verminder je inpakstress

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker