Koffer Inpakken 1000x1440

Ga je op vakantie? Met deze tips verminder je inpakstress

Breekt het zweet jou uit bij het idee dat je een koffer(bak) moet inpakken? Maak het jezelf dan makkelijk met deze inpaktips voor je volgende reis.

Of je nu alleen op vakantie gaat of met een gezin van vijf: inpakstress kan zomaar toeslaan. Reizen is nu eenmaal een onderneming die wat organisatie vraagt. Maak het jezelf daarom niet moeilijker dan nodig en gebruik de volgende tips om soepel te vertrekken.

Packing cubes

Een gemiddeld brein wordt er heel vrolijk van: de efficiëntie van opbergbakken en -zakken. Lekker alles bij elkaar en daardoor snel vindbaar én beschermd tegen stof en andere invloeden van buitenaf. Zo’n handig opbergsysteem bestaat ook voor in je koffer: packing cubes. Hiermee puzzel je zó een strak georganiseerde koffer in elkaar. Ga je met meerdere mensen op reis? Geef dan iedereen z’n eigen kleur packing cubes.

Packing Cubes Ad
Pak in

Neem een droogzak mee

Het is bijna tijd om weer naar huis te gaan, maar het zwembad lonkt nog… Een last-minute duik moet je bekopen met natte badkleding in je koffer. Je kunt natuurlijk snel op zoek gaan naar een plastic zak en hier alles inproppen, maar de perfecte oplossing is een droogzak. Deze waterproof bagage-organiser is speciaal bedoeld voor zulke niet zo handige, maar héél fijne zwem-avontuurtjes.

Drysack Ad
Pak in

Maak een lijst

De remedie tegen onnodige stress is toch écht het maken van een lijst. Pak dus pen en papier erbij en buig je over de praktische benodigdheden van je reis. Om je op weg te helpen heeft de ANWB handige, printbare paklijsten voor verschillende typen vakanties samengesteld.

Bedenk daarbij wat je écht nodig hebt, want zoals Marie Kondo zegt: reizen is de kans om simpeler te leven en jezelf te bevrijden van je dagelijkse beslommeringen. Denk dus vooral niet dat bij iedere outfit een perfect passende schoen moet en ben reëel over de dingen die je wilt gaan gebruiken op vakantie.

Neem wasmiddel mee

Een manier om in het reine te komen met het feit dat je maar een paar kledingstukken bij hebt, is door wasmiddel in te pakken. Doe wat handwasmiddel, zoals Biotex, in een reisflacon en gebruik dit om je kleding mee te wassen. Op deze manier heb je veel minder items nodig. Een handwasje maak je in een badkuip, emmer of gootsteen met lauwwarm water en een scheut handwasmiddel.

Reisflacons Ad
Pak in

Betrek je reisgenoten

Ga je met je gezin op reis, maar bekruipt je het ongewenste gevoel dat het inpakken op jou aankomt? Verdeel dan de verantwoordelijkheid eerlijker. Vrouwen nemen namelijk vaker het initiatief dan mannen om de koffers voor een vakantie in te pakken, blijkt uit onderzoek van Zoover. Als redenen noemen zij ‘mijn man vergeet altijd iets’ en ‘als ik het zelf doe, is het zo gedaan’. Mannen vinden het op hun beurt wel prima; volgens hen heeft hun vrouw meer overzicht en pakt zij beter in dan hij. Tijd dus om de krachten te bundelen en een gezamenlijk plan van aanpak te maken met behulp van bovenstaande tips. Zijn jullie het hierover eens, dan kan dit plan als blauwdruk dienen voor alle komende vakanties.

Tip van de redactie

Samsung Galaxy Watch Active 2
Smartwatch Ad
Shop