Young Woman Beauty Portrait

In 3 stappen naar een mooie, zomerse glow

Een stralende huid willen we allemaal. Maar wat moet je daarvoor doen? Houd je vast aan deze routines en je gaat met een mooie, gezonde glow de zomer in.

In samenwerking met FOREO

1. Eet je mooi

Een gezonde huid begint van binnenuit. Met de juiste voeding kun je de textuur van je huid verbeteren, flexibeler maken of juist gehydrateerd houden. Zorg er vooral voor dat wat je eet rijk is aan vitamines, mineralen en antioxidanten. Een goede tip hierbij: eet alle kleuren groente en fruit van de regenboog. Zo varieer je ook meteen voldoende. Producten die je huid laten stralen zijn onder andere:

  • Avocado, noten en vette vis (vanwege de gezonde vetten)
  • (Blad)groenten (boordevol vitamine A)
  • Fruit voor alle vitamines

2. Verzorg en ondersteun

Je huid is een kwetsbaar en kostbaar orgaan. Het beschermt je tegen invloeden van buitenaf. Tegelijkertijd kan je huid ook snel uit balans raken. Door bijvoorbeeld stress, de zon, uitlaatgassen, make-up en zweet. Je kunt dan last krijgen van een doffe, droge huid of onzuiverheden. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om je huid goed te beschermen en te verzorgen. Dat begint bij een reiniging voor het slapen gaan, zodat je huid kan ademen en herstellen van de dag. 

Ontspannen de nacht in

Maak van je reiniging een ontspannen avondritueel. Fijn om hierbij te gebruiken is de LUNA 3 plus, een gezichtsreiniger van het Zweedse skintech merk FOREO. Het is eveneens een anti-ageing massageapparaat. De zachte siliconen zorgen voor een diepe maar zachte reiniging, zodat je huidbarrière intact blijft, maar wel alle opgehoopte onzuiverheden worden verwijderd. Ook top: je hebt geen wattenschijfjes meer nodig. Een stuk vriendelijker voor de afvalberg én je portemonnee. 

Bear Gadget 24 3 1

Work-out in de ochtend 

Ook ’s ochtends is een goede huidverzorging belangrijk. Voordat je je favoriete producten aanbrengt, kan de BEAR jouw huid een fijne kickstart geven. Dit anti-ageing huidverzorgingsapparaat verjongt de huid en vermindert fijne lintjes en rimpels dankzij de combinatie van microstroomtechnologie en T-sonic pulsaties. Dit geeft je huid meteen een verfrissende boost.

3. Ontspan en beweeg

Stress is een van de grootste boosdoeners voor je huid. Zorg er daarom voor dat je voldoende beweegt en ontspant. Yoga kan hierbij helpen. Het geeft fysieke ontspanning maar helpt ook bij het bereiken van mentale rust. Precies wat je huid nodig heeft om in balans te blijven. Ook zorgen de yogahoudingen voor een betere doorbloeding, wat uiteindelijk ook effect heeft op je huid. Zeker als je vooroverbuigt of ondersteboven hangt, krijg je een gezonde blos. 

Nog zo’n fijne ‘ontstresser’ is de UFO 2. Dit apparaat ontspant zowel je gezicht als je geest. Het zorgt voor optimale verzorging en hydratatie diep onder je huidoppervlak. Zo geniet je langer van een stevige en gehydrateerde huid. Ook fijn is de LED-lichttherapie met acht verschillende golflengten en werkingen. Zo helpt paars licht je huid te verhelderen en kan blauw licht puistjes verwijderen. Met één van de tien bijpassende maskers maak je je wellness@home helemaal compleet.  

Meer weten over de beautytools van FOREO?

Santé’s beautyredacteur Karlijn heeft alle apparaten getest. Ontdek snel haar ervaringen!