Untitled Design 96

Beautyredacteur Carlijn test drie high tech beautytools van FOREO

Voor een schone, stralende en goed gehydrateerde huid hoef je niet langer naar een beautysalon, ontdekte Santé’s beautyredacteur Carlijn. Met de high tech beautytools van FOREO bereik je salonresultaten in je eigen badkamer, en dat in maar een paar minuten!


‘Bye restjes foundation, hallo stralende huid’ 

Of je nou make-up draagt of au naturel door het leven gaat: je huid twee keer per dag reinigen is een must. Ik reinig mijn huid grondig door te double cleansen, maar wanneer ik vervolgens met een wattenschijfje met toner over mijn huid ga, neem ik nog regelmatig restjes foundation mee. Écht schoon wordt mijn huid dus niet. Ik ben benieuwd of de high tech beautytools van FOREO beter resultaat opleveren. Ik test er drie: de FOREO LUNA 3 Plus, de FOREO UFO 2 en de FOREO BEAR.

Schoner dan schoon dankzij T-sonic pulsaties
De FOREO LUNA 3 Plus klinkt alvast veelbelovend. Deze zachte borstel met siliconen ‘haartjes’ verwijdert 99,5% van het vuil dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt op je gezicht. No way dat ik dat met alleen mijn cleansing oil bereik! Om mijn huid schoner dan schoon te krijgen, gebruik ik het apparaat ná mijn manuele reiniging, in combinatie met FOREO Micro-Foam Cleanser. Dat werkt onwijs goed. De LUNA 3 Plus geeft T-sonic-pulsaties af, waardoor het vuil in de poriën makkelijker naar het oppervlak wordt gebracht. Ook stimuleert de borstel de bloedsomloop, waardoor mijn huid na het reinigen een gezonde, rozige gloed heeft. Ik heb via de app ingesteld dat ik mijn huid per zone 10 seconden reinig, precies lang genoeg om mijn huid grondig en zacht te reinigen. Oh, en die watjes met restjes foundation zijn sinds ik de FOREO LUNA 3 gebruik verleden tijd.

Een intensive treatment in twee minuten
Met een fulltime baan en een tweeling van zes jaar red ik het zelden om op de bank neer te ploffen met een gezichtsmasker. Mijn hart maakte een sprongetje als ik lees dat je met de FOREO UFO 2 je huid in twee minuten een intensieve treatment geeft. De UFO 2 werkt in combinatie met een sheetmasker vol hydraterende, actieve ingrediënten. Deze ingrediënten werk je door middel van LED-licht, thermotherapie, cryotherapie en T-sonic-pulsaties in de huid – hoe high tech wil je het hebben? Wat ik het grootste pluspunt van de FOREO UFO 2 vind, is dat het apparaatje me ook tot rust brengt. Het warme LED-licht werkt ontspannend en zorgt ervoor dat ik in twee minuten in een heel relaxte modus kom. De acht verschillende golflengten geven mijn huid een enorme oppepper. Het blauwe licht werkt bijvoorbeeld tegen onzuiverheden en het paarse licht verheldert de teint.

Beautytool + app naar mijn hart
Een roze massage-apparaatje met twee zilverkleurige ‘knobbels’: van alle FOREO-tools ziet de FOREO BEAR er toch wel het meest high tech uit. Hoe wérkt dit en waar begin ik? Om me op weg te helpen, koppel ik mijn BEAR aan de FOREO-app. Dat is in dertig seconden gebeurd, waarna ik toegang heb tot handige how to use-video’s en treatments. De BEAR blijkt hartstikke eenvoudig in gebruik. Je beweegt het apparaat met strijkende bewegingen over de kaaklijn, wangen, hals en voorhoofd, waarbij de microstroomtechnologie en T-sonic-pulsaties voor huidversteviging zorgen. Door de combinatie van deze revolutionaire technologieën hou je zo fijne lijntjes en rimpels langer buiten de deur, een beautytool naar mijn hart!

Facial @ home
Mijn conclusie na een periode lang de beautytools van FOREO te hebben getest? Dat ik nooit meer naar een beautysalon zal gaan, kan ik niet beloven. Maar ik kan mijn facials wél veel langer uitstellen. De FOREO LUNA 3 reinigt mijn huid dieper dan ik ooit heb ervaren, met de FOREO UFO 2 hydrateer ik mijn huid als de beste én kom ik heerlijk tot rust, en de FOREO BEAR maakt mijn huid zichtbaar steviger en energieker.

Dit is een externe bijdrage.