Producten Niet Samen Bewaren

6 ingrediënten die je beter niet samen kunt bewaren

Sommige producten bederven sneller als je ze naast elkaar in de voorraadkast legt.

Sommige voedingsmiddelen kun je beter niet samen bewaren in de keuken vanwege verschillende redenen, zoals het risico op kruisbesmetting, verslechtering van smaak of geur, of zelfs omdat ze sneller bederven. Hier zijn zes voorbeelden:

1. Aardappels en uien niet samen bewaren

In een gerecht zijn aardappels en uien een goede combinatie, maar beide producten zullen sneller bederven als ze naast elkaar liggen.

2. Bananen en ander fruit

Bananen produceren ethyleen, een stofje dat ervoor zorgt dat ander fruit sneller rijpt (en bederft). Kijk dus uit met bananen in de fruitschaal. Al kun je het ook in je voordeel gebruiken door een banaan naast een vrucht die sneller moet rijpen te leggen.

Meer vruchten die veel ethyleen aanmaken: appels, meloen, passievruchten, avocado’s en tomaten.

Bananen Langer Bewaren

3. Komkommer en tomaten

Komkommers zijn gevoelig voor ethyleengas. Houd ze uit de buurt van tomaten en de vruchten die hierboven worden genoemd.

4. Rauwe en bereide voedingsmiddelen

Rauw vlees, gevogelte of vis moeten gescheiden worden gehouden van bereide voedingsmiddelen om kruisbesmetting te voorkomen.

5. Koffie en andere sterk geurende voedingsmiddelen

Koffie kan geuren gemakkelijk absorberen, dus bewaar het niet naast sterk geurende voedingsmiddelen zoals knoflook of uien om te voorkomen dat de smaak wordt aangetast.

Lees ook: 5 x waarom komkommer zo gezond is

Koffiedik

6. Zuivelproducten en sterke geuren

Zuivelproducten, zoals melk en kaas, kunnen gemakkelijk geuren en smaken van andere voedingsmiddelen absorberen. Bewaar ze in aparte compartimenten van de koelkast of in afgesloten containers.

Lees ook: top 10 gezondste fruit ter wereld

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.


TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES