Schoonmaken In Huis

5 dingen die je vaker zou moeten schoonmaken

Je huis schoonmaken is misschien niet je grooste hobby. Of misschien is poetsen juist je lust en leven. Hoe dan ook, vergeet niet om deze 5 dingen regelmatig schoon te maken.

Wanneer was het de laatste keer dat je de lichtschakelaar schoonmaakte? Of je matras. Deze 5 dingen zou je vaker moeten schoonmaken in huis.

1 Telefoon

Maak je telefoon minstens één keer per week even schoon met een vochtig doekje. We gebruiken ’m namelijk de hele dag door (zelfs op het toilet) en houden ’m tegen ons oor als we bellen.

Lees ook: 7 schoonmaaktips voor luie mensen

Schoonmaken Wand Handschoen Spons 1000x1440

2 Haarborstel

Je borstel is de perfecte broedplaats voor bacteriën en schimmels, vooral als je ’m in een vochtige badkamer bewaart. Maak hem eens in de paar weken schoon door hem in een warm sopje te weken en daarna het vuil tussen de borstelharen weg te schrobben. Haarproducten, stof, olie, huidschilfers; er blijft meer in je borstel hangen dan alleen haren. Hierdoor wordt je haar sneller vet.

Lees ook: 5 dingen die je moet opruimen als je stress hebt

tips-haarborstel-schoonmaken

3 Je matras

In je matras kunnen bacteriën en virussen zich gemakkelijk voeden en vermenigvuldigen.
Elke nacht verlies je ongeveer een halve liter aan vocht, dat geabsorbeerd wordt door je matras. Ook vuil, stof, dode huidcellen, haar en huisstofmijt zitten in je matras. Het wordt aangeraden om minstens één keer per maand je matras te reinigen door er baking soda over te strooien en dit in te wrijven met een borstel. Laat het een paar uur intrekken en zuig vervolgens met de stofzuiger alle overtollige soda weer van je matras. Draai daarnaast elke twee weken je matras om en zuig regelmatig het stof van je matras.

4 Koelkastdeur schoonmaken

De koelkastdeur wordt meerdere keren per dag aangeraakt, vaak nog met etensresten van het koken aan je handen. Goed dus om die elke dag even met een doekje af te nemen.

5 Tas en portemonnee

Niet alleen raak je elke dag het hengsel van je tas aan, je zet ’m waarschijnlijk ook regelmatig op een vieze vloer neer: in een wc-hokje, het openbaar vervoer, op straat… Zowel je tas als je portemonnee kunnen dan ook zeker een sopje of een ronde in de wasmachine gebruiken.

En vergeet ook deze items niet om schoon te maken

Toetsenbord

Afstandsbediening

Deurklink

Lichtknopjes

Sleutels

Make-up kwasten

Vaatdoekjes

Toestenbord

Stofzuiger

Tablet

Je huis op orde

Meer inspiratie nodig? Bekijk hieronder gratis een uitzending van je huis op orde.

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.


TEKST FLEUR BAXMEIER/ MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Suzanne Sengers