jeukende hoofdhuid

Deze hoeveelheid heb je werkelijk nodig van je verzorgingsproducten

Nee hoor, we gaan niet voorstellen dat je je badkamerkastje helemaal leeg gaat ruimen. Jij bent dol op je dagelijkse verzorgingsproducten en we don’t blame you! Maar wist je dat je misschien wel de portie die je dagelijks smeert en schrobt, flink naar beneden kunt schroeven?

Het is ook zo fijn, een mond he-le-maal vol met fris-schuimende tandpasta. Maar voor een betere werking hoef je zeer zeker niet een fikse klodder op je tandenborstel te mikken. Hoeveel dan wel?

Lees ook: ‘Eerste hulp bij make-upvlekken

Tandpasta

Je gebit reinig je twee keer per dag en wist je dat de portie tandpasta die je voor een poetsbeurt nodig hebt, slechts de grootte van een erwt heeft? Meer is er niet nodig om toch alle werkzame bestanddelen hun job te laten doen.

Shampoo

Voor het insoppen van je haar is ooit een leuk geheugensteuntje bedacht, dat ook nog eens fris en fruitig is. Heb je kort tot halflang haar? Dan is een hoeveelheid ter grootte van een braam voldoende. Heb je lang haar? Pak dan een portie ter grootte van een aardbei.

Zonnebrandcrème

Nogal relevant tijdens de warme, zonnige zomerdagen. Maar eigenlijk zou je iedere dag moeten smeren. Al is het maar een dagcrème met een SPF die bij jouw huid past. Goed, terug naar de hoeveelheid: als je je van top tot teen insmeert, gebruik je het best 7 theelepels vol. Als vandaag alleen jouw gezicht en hals de zon zien, volstaat 1 theelepel. Zonnebrandcrème is er zo eentje waar je niet op moet gaan bezuinigen, dus smeren maar. Of nog beter… laat je lekker insmeren!

Gerelateerde artikelen