anti-aging

De anti-aging beautytrends voor 2020

In 2020 kunnen we weer een hoop beautytrends verwachten. Santé zet de beautytrends op het gebied van anti-aging voor jou op een rij. Zit er iets tussen wat jij wel zou willen uitproberen?

 

1 Fruitzuurpeeling

De fruitzuurpeeling wordt in steeds meer beautysalons aangeboden. De fruitzuren zorgen ervoor dat dode huidcellen in de bovenste huidlaag los weken. Op deze manier kunnen ze makkelijk weggehaald worden. Na de peeling komt er een nieuwe huid tevoorschijn, waardoor je er jonger uit zou moeten zien. Ook pigmentvlekjes, littekens, acne en couperose vallen hierdoor minder op. Fruitzuur zorgt er ook voor dat celvernieuwing wordt bevorderd.

Lees ook: ‘Waarom wordt de één jonger grijs dan de ander?’

2 Coolifting

Coolifting is dé nieuwe sensatie in beautyland. De behandeling werkt als volgt: met een pistool wordt er met een hoge druk een explosie van koolstofdioxide aangebracht onder een temperatuur van -20ºC. De behandeling is niet pijnlijk en geheel veilig. De behandeling verbetert de microcirculatie in de huid, waardoor de huidvernieuwing een boost krijgt en de aanmaak van elastine en collageen optimaliseert. Je huid voelt na de behandeling elastischer en steviger aan en dat in maar vijf minuten!

3 Nutriceuticals

De beautytrend die steeds mee onder de aandacht komt is inner beauty. Steeds meer schoonheidsspecialisten bieden naast huidverzorgende behandelingen ook voedingssupplementen aan. Deze kunnen een aanvulling zijn op je voedingspatroon, zodat bepaalde huidproblemen minder worden. Er zijn speciale supplementen die de huid een handje helpen om van binnenuit te hydrateren, rimpels tegen te gaan en een droge huid te verbeteren. Ook heb je voedingssupplementen met bouwstoffen die bijdragen aan de aanmaak van collageen. Dit heb je nodig voor het aanmaken van een stevige huid.

4 Acupunctuur

In de westerse cultuur is het een gewoonte om serums, lotions en crèmes aan te brengen op de huid om huidveroudering te verminderen. In de oosterse traditie kijken ze veel meer naar schoonheid van uit de binnenkant. Chinese geneeskunde toont aan dat een onbelemmerde circulatie van levensenergie nodig is voor een goede gezondheid. Als hierin onderbrekingen ontstaan, kan dit leiden tot ziektes en het verouderen van de huid. Door acupunctuur is de doorstroom van je levensenergie te stimuleren.

Bron: gezond.be

Gerelateerde artikelen