Vrouw Maakt Foto Tijdens Comfortabele Vliegreis

9 onmisbare items voor een comfortabele vliegreis

Ga je binnenkort met het vliegtuig op vakantie? Dan wil je natuurlijk niets vergeten om jouw vlucht zo comfortabel mogelijk te maken. We hebben speciaal voor jou een lijst samengesteld met negen essentiële items die elke vliegreis aangenamer maken. Dus, pak je koffers maar alvast.

9 handige items voor een comfortabele vliegreis

1. Nekkussen

Een nekkussen met memory foam is de ideale metgezel voor de reiziger die graag een dutje doet tijdens de vlucht. Vermijd opblaasbare nekkussens. Voor een comfortabele vliegreis zijn die van foam een stuk fijner en zachter voor je hoofd. Je kunt er namelijk lekker in wegzakken.

2. Oordoppen of noise-cancelling hoofdtelefoons

In een vliegtuigcabine kan het behoorlijk rumoerig zijn. Met oordoppen of een goede koptelefoon met noise-cancelling kun je je afsluiten van de buitenwereld en genieten van je favoriete muziek of podcast.

3. Waterfles

Je huid droogt snel uit als je gaat vliegen. Zorg ervoor dat je altijd een waterfles bij je hebt en vul deze regelmatig. Wil je ruimte besparen, overweeg dan een opvouwbare waterfles.

4. Huidverzorgingsproducten

In de droge lucht van de cabine kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Een hydraterende gezichtsspray en/of handcrème kan wonderen doen.

Lees ook: Waarom dit de 5 beste zonnebrandcrèmes voor je gezicht zijn

5. Reisformaat tandenborstel en tandpasta

Niets voelt zo verfrissend aan als je tanden poetsen na een dutje of na een maaltijd tijdens de vlucht. Neem een reistandenborstel mee en duik de wc in om je tanden te verfrissen.

6. Compressiesokken

Compressiesokken kunnen helpen de bloedcirculatie te stimuleren en het risico op diepe veneuze trombose (DVT) tijdens lange vluchten te verminderen.

7. Powerbank

Met al die apps, games en films die je op je telefoon bekijkt, wil je niet dat je batterij halverwege de vlucht leeg raakt. Neem een goede powerbank mee om ervoor te zorgen dat je apparaat altijd voldoende stroom heeft.

8. Zachte, compacte deken

Voor de koukleumen: de vliegtuigdekens voldoen vaak niet. Neem een zachte, warme reisdeken die gemakkelijk in de handbagage past voor het geval de cabine koud wordt.

9. Leesmateriaal

Een goed boek, krant of tijdschrift kan de tijd aanzienlijk verkorten tijdens een vlucht. Bespaar ruimte en gewicht door je boeken digitaal mee te nemen. Investeer in een goede E-reader en download al je favoriete boeken.

Lees ook: De kunst van het reizen met alleen handbagage

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Bose 700
Cocoon
7 inch - 32GB