Bloembollen Planten Maart Kan ik in maart nog bloembollen planten? Welke bollen plant je in maart? Hoe moeten bloembollen in de grond?

Bloembollen planten: ontdek de top 5 voor maart

Maart meldt zich aan en daarmee ontwaakt ook jouw tuin uit haar winterslaap. Het perfecte moment om bepaalde bloembollen te planten die straks zorgen voor een kleurrijk spektakel. Maar welke schatten uit de bolwereld kies je voor deze maand uit?

Kan ik in maart nog bloembollen planten?

In maart kun je absoluut bloembollen planten. Maart biedt nog steeds kansen voor de tuinliefhebber om een aantal speciale laatbloeiers in de aarde te zetten. Terwijl de tijd voor het planten van vroege voorjaarsbloeiers, zoals tulpen en narcissen, al voorbij is, zijn er nog steeds enkele verrassingen die je tuin in de latere seizoenen kunnen opfleuren. 

Welke bollen plant je in maart? De top 5

1. Lelies

Deze diva’s van de tuin vragen om een plekje in de spotlight en belonen je met een zomer vol bloemen.

2. Ananasplant

Niet voor de fruitschaal, maar zeker een exotische verrassing voor in je tuin.

3. Lampenpoetser

Deze borstelige vriend is de ideale blikvanger en een bijen- en vlinder magneet.

4. Afrikaanse lelie

Met haar koninklijke blauwe bloemen voegt ze een vleugje aristocratie toe aan je tuin.

5. Dahlia

Niet alleen bewonderd voor hun opvallende schoonheid, maar ook een rijke toevoeging aan elke tuin. Let op: Dahlia’s kunnen niet goed tegen nachtvorst, dus wacht nog wel even met poten tot de ijsheiligen.

Lees ook: Hoe maak je een kleine tuin gezellig? 3 ultieme tips

Hoe moeten bloembollen in de grond?

De stelregel is simpel: plant de bol drie keer zo diep als de bol hoog is. Stel je voor, een leliebol van 5 cm hoog? Graaf een gat van 15 cm diep. Zorg voor een goede drainage om te voorkomen dat je bollen verdrinken; een beetje grind of zand onderin doet wonderen.

bloembollen planten Wat gebeurt er als je bollen te laat plant?

Wat gebeurt er als je bollen te laat plant?

Een late planting kan betekenen dat je bollen een seizoen overslaan en besluiten pas volgend jaar hun schoonheid te tonen. Of erger, ze komen helemaal niet op. Dus trek je tuinhandschoenen aan, grijp die schop en tover je tuin om tot een kleurrijk paradijs waar zelfs de buren jaloers op zullen zijn.

Tip van Santé

Klaar voor het tuinseizoen? Begin met deze kleine kweekkas zonder bodem! Makkelijk op te zetten en te plaatsen. Ideaal voor een snelle oogst en bescherming tegen weersinvloeden. Geniet snel van je eigen tuinoase! Voor meer informatie klik hieronder.

Lees ook: Zelf uien kweken in de moestuin: zo doe je dat

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker