Besparen Op Je Boodschappen

Besparen op je boodschappen? Let dan op deze 7 dingen

Boodschappen zijn vaak een behoorlijke kostenpost. Maar door op deze dingen te letten, kun je flink wat geld besparen. Lees je mee?

Download een huishoudboekje-app, zoals Easy Home Finance (Android) of Money Manager (iOS), waarmee je simpel al je (eet)uitgaven uitrekent. Want als je eenmaal overzicht hebt, is het makkelijk om te zien hoe je nog kunt besparen. Let ook op de volgende punten om te besparen op boodschappen.

1. Maak een boodschappenlijstje 

Je koopt minder snel iets wat je niet nodig hebt als je van tevoren een boodschappenlijstje maakt. Kijk eerst in je voorraadkast, koelkast en vriezer wat je nog in huis hebt. Maak daarmee een menu voor de komende dagen. Schrijf op wat en hoeveel je nog extra nodig hebt en doe boodschappen voor de hele week. 

zero waste boodschappen

2. Kies de goedkoopste supermarkt 

Staar je niet blind op A-merken. Uit diverse onderzoeken van de Consumentenbond blijkt dat huismerken regelmatig veel beter scoren. En kijk welke supermarkt het goedkoopst is voor wat jij regelmatig nodig hebt.

Dit Is De Goedkoopste Supermarkt Dit Jaar 11zon

3. Scan aanbiedingen en check de onderste schappen 

Vergelijk de prijzen in online folders en shop per aanbieding. Ook al moet je langs drie verschillende winkels fietsen. Zo heb je meteen bewogen. Kijk vooral naar de lage schappen. A-merken liggen op ooghoogte. De goedkoopste merken liggen uit het zicht. 

Zelfscan Kassa zelfscankassa controle sante

Lees ook: 4 tips om makkelijker te sparen

4. Loop een vaste supermarktroute 

Wist je dat de looproute en dus de buitenste ring in elke supermarkt hetzelfde is? Hier bevinden zich de gezonde en verse producten: je komt langs groente, fruit, vlees, vis, zuivel en eindigt bij de diepvries. Ga je van de hoofdweg af en de ‘binnenring’ in? Dan kom je de bewerkte producten tegen die je in verleiding brengen. Zoals chocolade, koekjes en lang houdbare ongezondere items. 

Lees ook: 7 tips voor een gezonde en goedkope maaltijd

5. Minder met vlees en vis 

Elke dag vlees en vis eten is duur en niet zo goed voor het milieu. Kies daarom vaker voor peulvruchten als kikkererwten en linzen. Deze vleesvervangers zijn goedkoper, gezond en duurzaam. Je kunt ze vers, maar net zo goed uit blik of de diepvries eten. 

6. Gemak = duur 

Kies niet voor voorgesneden ui, geschilde wortels, kant-en-klare soepgroenten of een nasipakket. Snijden kun je prima zelf en het kan je heel wat besparen

7. Zoek naar kortingsstickers 

Deins niet terug voor een grote kortingssticker omdat de houdbaarheidsdatum (bijna) is bereikt. Supermarkten mogen dit product niet meer verkopen, maar jij kunt het nog prima kopen. Er is niets mis met deze artikelen als je ze snel opeet. Een makkelijke manier om op boodschappen te besparen.

Lees ook: met deze tien tips bespaar je honderden euro’s

Tip van de redactie

Wil je graag je financiën op orde hebben? Dit boek helpt je bij het organiseren en registreren van jouw spaartegoeden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé