Sparen

4 tips om makkelijker te sparen

Heb je dure maanden achter de rug? Dan is het misschien een goed idee om deze maand eens goed te sparen. We helpen je op weg.

1. Vermijd winkels en webshops

Misschien voor de hand liggend, maar wel verstandig: vermijd de winkelstraat en de (kleding)webshops. Die sale is misschien heel aanlokkelijk, maar daarmee haal je natuurlijk nooit je spaardoel. De nieuwsbrieven staan ook vaak vol met aanbiedingen. Laat die ook links liggen deze maand.

Lees ook: met deze tien tips bespaar je honderden euro’s

4 Tips Om Makkelijker Te Sparen
Vermijd winkelstraten

2. Zet je inkomsten en uitgaven op een rijtje

Daarmee kom je te weten waar je geld eigenlijk allemaal naartoe gaat. De vaste lasten horen er natuurlijk bij, maar het geld dat overblijft voor leuke dingen zet je deze maand een keer (voor een deel) op je spaarrekening. Maar niet alleen aan het begin van de maand, houd ook je uitgaven goed in de gaten tijdens de maand. Bewaar bonnetjes en noteer al je uitgaven voor een goed overzicht.

Lees ook: Hoeveel geld kun je besparen als je kleding kouder wast?

3. Geef je zelf een weekbudget

Daarmee voorkom je dat je ‘onzinuitgaven’ doet. Ook handig: pin ouderwets het geld dat je die week wilt gebruiken voor je vaste uitgaven zoals boodschappen. En over die boodschappen gesproken: doe wekelijkse boodschappen en ga niet vlak voor het avondeten (dan neem je heel veel onnodige lekkere dingen mee).

Geld Besparen Sante

4. Maak een potje voor onverwachte uitgaven

Dat is natuurlijk nooit verkeerd. Naast de vaste lasten kan natuurlijk ook je laptop, wasmachine of vaatwasser er plotseling mee stoppen. Heb je daar een potje voor, dan vermijd je dat je geld van je spaarrekening af moet halen.

Geld Besparen Zorgverzekering budget

Lees ook: boodschappen duur? Dit is de goedkoopste supermarkt

Tip van de redactie

Wil je graag je financiën op orde hebben? Dit boek helpt je bij het organiseren en registreren van jouw spaartegoeden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé