geld besparen

Geld overhouden aan het einde van de maand? Zo doe je dat

Fanatiek budgetteren is terug van weggeweest. Renée ‘PorteRenee’ Lamboo heeft daarom een aloud fenomeen nieuw leven ingeblazen: om geld te besparen. Geld overhouden aan het eind van de maand? Zo doe je dat.

Renée Lamboo kennen we van de gouden (be)spaaradviezen die ze deelt op Porterenee.nl. Deze maand springt ze handig in op hetgeen ons allen raakt: inflatie, bizarre energieprijzen en dus een legere portemonnee. Met haar Money Planner blaast ze het stof van een ouderwets fenomeen: het kasboekje.

Onze oma’s wisten het namelijk al, en Lamboo ontdekte het zelf ook – het kasboekje werkt. “Een paar jaar geleden zat ik nog diep in de schulden. Mijn huis stond te koop en ik wist dat ik daar ongeveer 40.000 euro schuld aan over zou houden. Ik was niet de enige met een probleem in die tijd. De huizenprijzen waren in elkaar gestort en velen zaten met mij in de penarie. Ik móést wel iets doen. Want alles wat binnenkwam uit blijven geven was geen optie meer.

Lees ook: 6 slimme tips om te besparen

Geld

Als ik dat had gedaan, was ik misschien wel in de schuldsanering beland. Vraag je me nu: wat heeft je toen gered? Wat heeft je het meest geholpen? Dan zeg ik: mijn inkomsten en uitgaven op papier zetten. Ik hield dat bij in een saai, zwart boekje. Een Money Planner, daar had toen nog nooit iemand van gehoord”, schrijft ze.

Fanatiek budgetteren is terug

En dus heeft ze er zelf een gemaakt, in geüpdatete vorm. Want fanatiek budgetteren is weer terug van weggeweest, ook als je een prima inkomen hebt en rondkomt iedere maand. Je hoeft namelijk absoluut niet in de schulden te zitten om je financiële plaatje (beter) op orde te krijgen, vindt Lamboo. Het is voor iederéén een ontspannen idee om precies te weten hoe je financieel ervoor staat. Bovendien is rijker worden ook niet bepaald een probleem, toch?

Lees ook: 6 tips voor een nieuw kapsel

Geld overhouden aan het eind van de maand

In de Money Planner van Porterenee ga je je financiële doelen bepalen en in twaalf maanden realiseren. Daarbij ontdek je wat jij belangrijk vindt als het om geld gaat, wat je inkomsten zijn, hoe je vermogen opbouwt, hoe je uitgaven eruit zien en meer. Daarnaast geeft ze tips over besparen op je boodschappen en energierekening, legt ze je in klare taal uit wat beleggen is en leer je de beste spaartechnieken. Op die manier lukt het ook jou om geld over te houden aan het einde van de maand.

Lees ook: met deze tien tips bespaar je honderden euro’s

Word goed met geld

Money Planner door Renée Lamboo (Kosmos Uitgevers)

Money Planner Porterenee Ad
Leer (be)sparen