pony

Wil je een pony? Stel jezelf dan eerst deze 4 essentiële vragen

Pony’s, you love them, or you hate them. Overweeg je om een pony te laten knippen? Dit is wat je moet weten voordat je naar de kapper gaat.

 

Een pony laten knippen? Leuk! Maar deze beslissing kan niet altijd makkelijk zijn. Want past een pony bij de vorm van je gezicht en wat voor model ga je laten knippen? Stel jezelf eerst deze 4 essentiële vragen en wie weet loop jij volgende week met een pony de kapper uit.

Lees ook: ‘Tips tegen droog haar’

1 Hoe ziet je ochtendroutine eruit?

Als je ‘s ochtends niet te veel tijd aan je haar wilt/kan besteden is een pony misschien niet geschikt voor jou. Een pony kan flink wat tijd kosten, omdat deze soms best wat onderhoud nodig heeft. Bijvoorbeeld door het in model te brengen, weg te steken met een speldje of het föhnen.

2 Wees voorbereid op het onderhoud

Ben je er bij vraag 1 erachter gekomen dat je het onderhoud wel ziet zitten? Wees dan voorbereid. Een pony groeit snel, dus moet hij regelmatig bijgeknipt worden omdat je anders niets meer ziet. Leer jezelf recht te knippen of ga je twee keer per maand naar de kapper om hem bij te laten knippen.

3 Is je haar makkelijk of moeilijk te onderhouden?

Jij bent degene die je haar het beste kent. Is je haar pluizig, wordt het snel vet of heb je juist heel droog haar? Als je slap haar hebt, zal je pony waarschijnlijk ook slap boven je ogen hangen. In tegenstelling met de rest van je haar, kun je een pony niet even wegsteken in een staart. Natuurlijk zijn er verschillende stylingsproducten voor en kan je daarmee je pony in model brengen. Toch is het belangrijk om bij jezelf na te denken of jouw haar geschikt is voor een pony.

4 Welk type pony past bij jouw gezichtsvorm?

Laat je adviseren door een kapper. Elk gezicht heeft een andere vorm en elke pony staat anders. Gelukkig zijn er verschillende soorten stijlen. Zo heb je een lange pony, een zijwaartse pony en een micro-pony. Tip: Zoek op internet naar verschillende soorten pony’s en ga daarmee naar je kapper. Zij kunnen vervolgens adviseren of het bij je gezichtsvorm past.

Bron: Today.com

Tip van de redactie

FLOW zerowaste biologische shampoo bar
Flowshampoobar
Shop

Gerelateerde artikelen