aloe vera tip

Planten tip: EERSTE HULP MET ALOË VERA

Wist je dat je die brandende wond op je been heel goed kunt kalmeren met het sap van de aloë vera?

 

The perfect #instashot van jou en je vriendin tijdens dat scootertripje door de binnenlanden van Bali. Ubud was alles wat je ervan verwacht had en meer. Totdat de moesson jullie keihard onderuithaalde op de enige asfaltweg van die dag. #shithappens #travellife Wij zeggen: #aloëvera.

Eerst hulp met aloë vera

Breek het blad en pers de gel eruit. De gelafscheiding stimuleert, maakt zacht en heelt. Iets minder ver van huis, gebruiken we de aloë vera ook wel voor nagelbijtende kinderen (echt waar, smeer het sap op die afgekloven vingertjes en leer ze het bijten af), of als eerste hulp bij ongevallen in huis. Dus zet ‘m op de vensterbank, en je hebt een ready-to-use EHBO-kit in huis. Staat nog leuk ook.

Lees ook: Waarom je een eucalyptus in huis moet nemen

Verzorging

De aloë vera is een vetplant uit de Affodilfamilie. Deze succulent heeft niet veel water nodig, dat wat-ie krijgt, wordt opgeslagen in de dikke blauwgroene bladeren. De bladeren worden zo’n 50 centimeter lang en hebben korte stekels aan de rand. Je moet een beetje geduld hebben met de aloë vera, hij groeit langzaam. Als het warm is kan de plant buiten staan, maar binnenshuis is beter.

Lees ook: Met de scindapus plant krijg je de knoflooklucht uit je huis

Kijk voor meer inspiratie op Mooiwatplantendoen.nl