Placeholder

Waarom je een Eucalyptus in huis moet nemen

Spookt het in je huis? Release your inner-witch en neem een Eucalyptus. Witch or not, de Eucalyptus doet heel veel voor je in huis.

The Sixth Sense, The Haunting, The Others, Ghost. De één is er doodsbang voor, de ander is helemaal in de ban: geesten. Goede of kwade, het idee dat er meer is dan alleen wij, blijft een fascinerend fenomeen. Zowat iedereen heeft weleens het gevoel gehad dat er iemand in de kamer is terwijl je toch écht alleen bent. Of je nu helemaal in touch bent met je zesde zintuig of niet, wij zeggen: Release your inner-witch en omarm de geesten.

Is het bovennatuurlijke toch niks voor jou? Steek dan een eucalyptusblaadje in de fik en rook ze uit! De Eucalyptus heeft namelijk een (spiritueel) zuiverende werking. Negatieve energieën verdwijnen als je op die plek een eucalyptusblad verbrandt.

Eucalyptus is ook goed voor de luchtwegen

De plant komt oorspronkelijk uit Australië waar de Aboriginals de schors, hars en bladeren ook gebruikten als geneesmiddel voor onder meer koorts en aandoeningen van de luchtwegen.

Verzorging

Je kunt de plant uitstekend op een zonnig plekje in je huis zetten. Deze geurige kamerplant is dankzij de zachtgroene en zilverkleurige ronde blaadjes niet alleen een beauty om naar te kijken, de plant houdt ook muggen en vliegen op afstand. Tot nu toe is de Eucalyptus een echte winnaar. Wil je dat-ie het blijft doen? Geef dan regelmatig water, ’s zomers zelfs per dag. Check met je vinger of de aarde vochtig of droog is.

Bron & beeld: Mooiwatplantendoen